Catalunya Diari

71 empreses opten als Ajuts al Teixit Empresarial de l’Ajuntament de Lleida

La Paeria ha simplificat les bases per acollir-se a aquestes subvencions a fons perdut

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Un total de 71 empreses opten enguany als Ajuts al Teixit Empresarial de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, el Comerç, l'Ocupació i l'Emprenedoria de l'Ajuntament de Lleida, segons ha informat aquest matí l'alcalde accidental, Rafael Peris, en valorar la convocatòria que va finalitzar el 9 de juliol. Les característiques dels ajuts 2018 contemplen novetats remarcables respecte a les de l'any passat, quan es van posar en marxa. Per un costat, s'ha simplificat el procediment de tramitació; mentre que per altra s'ha incrementat la dotació pressupostària en un 50%, passant dels 100.000 euros inicials al 150.000. Aquest augment permet que els sol·licitants puguin rebre de 1.500 i 3.000 euros, sempre que justifiquin una despesa del doble en les seves inversions.

L'Ajuntament ha volgut facilitar enguany la tramitació de les sol·licituds, simplificant les bases. Per un costat, s'ha eliminat el requisit de l'empadronament pel titular del negoci, malgrat que continua essent imprescindible que l'activitat econòmica per la qual es rep l'ajut ha d'estar a Lleida, i per l'altre, també s'ha simplificat molt el Pla de Negoci a presentar i la Memòria que contingui el pla d'inversions. Entre els criteris de valoració per a l'obtenció de l'ajut destaquen en relació al projecte, el grau d'innovació i la singularitat, i en pel que fa al perfil de l'emprenedor destaquen l'edat, el gènere, pertànyer a alguna associació empresarial o el fet d'estar adherit a l'arbitratge de consum.

Les 71 sol·licituds tramitades enguany, 48 de les quals són d'empreses de nova creació i la resta de negocis ja existents, es troben en aquests moments en fase de valoració per part dels tècnics, perquè a l'octubre es volen lliurar els ajuts. El 30% dels sol·licitants ho fan per a projectes del sector del comerç, mentre que el 70 restant correspon a empreses de serveis. Pel que fa al perfil de l'empresari que vol acollir-se als Ajuts al Teixit Empresarial de la Paeria, gairebé hi ha paritat: el 55% són homes i el 45, dones. En la primera edició dels Ajuts al Teixit Empresarial es van presentar 77 sol·licituds, però només se'n van tramitar 61, ja que 16 van ser desestimades per no complir els requisits de la convocatòria. Enguany s'espera que la gran majoria de les 71 peticions presentades pugui ser tramitada per la simplificació de les bases de la convocatòria, segons ha explicat Rafael Peris. 


Comentaris

envia el comentari