Catalunya Diari

800 lleidatans ja s'han vist afectats per les retallades de la Generalitat

800 lleidatans ja s'han vist afectats per les retallades de la Generalitat| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 La secretària general de la FSP de la UGT de Catalunya, Encarna Fernández, ha explicat en el transcurs del Congrés que aquest sindicat ha celebrat a Lleida per escollir els representants als propers congressos, que el darrer anunci del Govern constata que s’està castigant a aquells que donen serveis i que menys tenen. "S’està rascant el moll de l’os i això és inadmissible", ha explicat.
 
En aquest sentit, ha recordat que la primera onada de retallades ja ha deixat sense feina a tot Catalunya 5.000 treballadors de la Generalitat, dels quals uns 800 són de Lleida. Fernández ha criticat que el Govern anunciï mesures quan encara no disposa d’uns pressupostos fets i ha reclamat que activi polítiques d’ocupació, ja que actualment no en té.
 
Per la seva part, la secretària federal de Sector Local, Autonòmic i Serveis a la Comunitat de FSP-UGT, Joana Mor, ha explicat que en l’administració local, les retallades de personal estan provocant situacions crítiques, ja que es tracta de l’administració més carregada de serveis al ciutadà. En aquest sentit, també ha recordat que això coincideix amb un augment de les tasques que els ajuntaments han de prestar.
 
El secretari general de la FSP de la UGT de Lleida, Pep González, ha assenyalat que l'anunci de retallades a la Generalitat procoarà un efecte dominó a l'administració local. La FSP està estudiant ja noves mobilitzacions. Comentaris

envia el comentari