Catalunya Diari

800 petits grans científics al V Congrés Anna Gené de Lleida

Hi participen 18 escoles d’infantil i primària del Segrià

Uns 800 alumnes d’infantil i primària del Segrià participen enguany en la cinquena edició del Congrés Anna Gené, Fem Ciència a l’Escola que començarà aquest dimecres, 16 de maig, a l’Auditori del Centre de Cultures del Campus de Cappont de la UdL. El congrés, impulsat per la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS-UdL), i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià (CRP-Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya), acollirà tres dies de presentacions de treballs d’indagació científica escolar en diferents àmbits de les ciències experimentals. L’electricitat i el magnetisme, la generació d’energia, la transmissió de calor en diferents materials o què són els núvols són alguns dels projectes que defensaran els petits científics que es donaran cita a l’auditori de la UdL.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El V Congrés Anna Gené ha estat presentat aquest matí pel degà de la FEPTS-UdL, Carles Alsinet, que ha remarcat que l’objectiu principal d’aquesta activitat és «afavorir i difondre el treball científic dels escolars d’educació infantil i primària». Alsinet ha estat acompanyat pels coordinadors del Congrés, Ana Jiménez del CRP; i David Aguilar, secretari acadèmic de la FEPTS, que han destacat que els veritables protagonistes del Congrés són els nens i nenes, perquè «comparteixen les seves vivències, experiències i aprenentatges de la seva investigació amb el públic que són també escolars menors de dotze anys». Els coordinadors, entre els que també està Manel Ibáñez, cap d’estudis de la FEPTS, han ressaltat que el que mou aquesta iniciativa és «aconseguir despertar l’interès per les ciències experimentals, en la professió de científic i, sobretot, donar suport als mestres de primària que diàriament acompanyen els nens i nenes en la comprensió científica de l’entorn».

En total seran divuit les escoles que participaran en el Congrés, movent uns vuit-cents alumnes de les escoles de Lleida Parc de l’Aigua, Sant Josep de Calassanç, Santa Anna, Pràctiques II, Joan Maragall, Magraners, Magí Morera i Galícia, Escoles Alba, Francesco Tonucci, Pardinyes, Camps Elisis i Pinyana. Hi participa a més, l’Escola Antònia Simó d’Almacelles, Mestral de Vilanova de la Barca, Teresa Bergadà d’Alguaire, la Rosella de Rosselló, Parc del Saladar d’Alcarràs i l’Escola de Torrelameu. La major part dels participants són alumnes de cicle superior d’educació primària, però hi ha participants de cicle inicial, mitjà i d’educació infantil (P5).


Comentaris

envia el comentari