Catalunya Diari

900 actuacions sobre gossos a la via pública aquest 2013

900 actuacions sobre gossos a la via pública aquest 2013| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El nombre de denúncies que s'han tramitat per incomplir la normativa dels animals de companyia és de 99 des del gener. En tot el 2012 se'n van fer 106. Enguany, els principals motius són: per portar un gos sense documentació (23 denúncies), per portar-lo sense morrió (17) o deslligat (17), per no adoptar mesures que impedeixin molèsties al veïnat (12) i per tenir un gos perillós sense assegurança (11). 
 
L’alcaldessa accidental, Sara Mestres, ha subratllat que el treball que duen a terme és preventiu, de recordatori sobre la consciència de tenir un animal de companyia i la necessitat de recollir excrements o portar l'animal lligat. Mestres ha demanat conscienciació perquè la tinença de mascotes no comporti brutícia al carrer o molèsties a la ciutadania.
 
L’alcaldessa accidental ha destacat l’especial cura que s’ha de tenir amb els gossos perillosos, que han de complir les següents condicions addicionals quan circulin per la via i els espais públics:
- Les persones conductores en tot moment hauran de portar la pertinent llicència.
 
- Dur el morrió apropiat a la tipologia racial de cada animal.
 
- Anar lligats per mitjà d’un collar i una corretja o cadena que no sigui extensible i de longitud inferior a 2 metres, sense que ocasioni lesions a l’animal.
 
- No poden ésser conduïts per menors de divuit anys.
 
- No es pot dur més d’un gos potencialment perillós per persona.
 
Fins al 31 de juliol de 2013 s’han presentat 560 denúncies per incompliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència de la Ciutat de Lleida. Al llarg de tot l’any passat, se’n van posar 1.058.


Comentaris

envia el comentari