Catalunya Diari

La Paeria ofereix més de 5.400 places i 452 grups activitats per a la gent gran de Lleida el curs 2017-2018

Ros ha presentat la Guia d’Activitats per a la Gent Gran als membres de les 14 llars municipals que incorpora nous tallers i propostes formatives
El Saló de Plens de la Paeria ha acollit la presentació | Hermínia Sirvent

L'Ajuntament de Lleida ha presentat una nova edició de la Guia d'activitats per a la gent gran per al curs 2017-2018. La Guia ofereix un total de 5.416 places d'activitats físiques i esportives, noves tecnologies, prevenció i salut, desenvolupament personal, voluntariat i formatives, que s'iniciaran la setmana del 9 d'octubre i finalitzaran la tercera setmana de maig, dividint el període en dos semestres. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha presentat aquest dimecres totes les novetats que incorpora aquesta publicació que recull les activitats municipals per a la gent gran, les que es realitzen en col·laboració amb la Fundació La Caixa i, també, hi consten aquelles que cada llar organitza per als seus associats.

  

L'alcalde ha explicat que la guia s'elabora atenent l'interès i les propostes que fa la gent gran i, alhora, ha posat en relleu "estem oberts que vosaltres ens proposeu activitats que us puguin interessar per poder anar incorporant-les". A més, Ros ha destacat que de les 23.500 persones que a Lleida tenen més de 65 anys, el 38% (8.972) són socis de les llars de la gent gran, la qual cosa demostra com és d'actiu i el nivell d'associacionisme d'aquest col·lectiu. El paer en cap ha indicat que la Paeria "us vol acompanyar en aquesta etapa en què teniu ganes d'aprendre i de participar en la vida social i cultural de la ciutat", però també, "com la societat ha de procurar unes millors condicions de vida", per això l'Ajuntament de Lleida vetlla per tenir i mantenir els serveis municipals específics per a la gent gran, com són el servei gratuït de teleassistència per a persones majors de 65 anys amb 5.328 usuaris.

El paer en cap també ha remarcat la importància del voluntariat i ha explicat que actualment els canvis normatius de la nova llei del voluntariat i de foment de l'associacionisme han fet que ara el gestioni directament la Coordinadora de Jubilats de Lleida. En aquest moment la borsa compta amb més de 250 voluntaris que intervenen tant en projectes municipals com d'altres entitats de la ciutat.

 

A partir del 13 de setembre, per tal de facilitar la tramitació, les inscripcions es faran a l'àrea de la Gent Gran, a la Rambla de Ferran, 13 a la planta baixa segons el calendari que s'ha establert per a les diferents llars i/o activitats i que està detallat a la Guia. Per la seva banda, Rodamilans ha agraït la participació activa de la gent gran en l'elaboració d'aquesta guia i ha destacat que «sou vosaltres qui ens heu de dir què hem de fer, perquè ningú com vosaltres sap les necessitats que tenen les persones grans». Aquesta oferta d'activitats respon als objectius de manteniment d'una vida activa i un bon estat físic i psíquic de les persones grans i la prevenció de situacions de risc del col·lectiu. 

També es potencia la promoció de la participació a través del voluntariat i les activitats intergeneracionals. Entre les activitats hi ha una àmplia variació: físico-esportives, noves tecnologies, prevenció i salut, formatives, de temps lliure, etc. i com a novetat s'ha incorporat un taller específic per a treballar les emocions.Comentaris

envia el comentari