Catalunya Diari

La Paeria inicia les obres per connectar amb carril bici les zones nord i sud de la ciutat

Enllaçaran amb els vials existents als altres barris de l'altre marge del riu Segre, a través de les avingudes Barcelona i Miquel de Batllori, als barris

Imatge de les obres per habilitar més carril bici a Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns les obres de reordenació del Pont Universitat i de l'avinguda Estudi General, amb l'habilitació de 540 metres de carril bici que permetran connectar les zones nord i sud de la ciutat, ja que enllaçaran amb els vials existents als altres barris de l'altre marge del riu Segre, a través de les avingudes Barcelona i Miquel de Batllori, als barris. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, han visitat les obres, que es perllongarà durant tres dies i s'executaran bàsicament en horari nocturn, per evitar menys afectacions de trànsit. La reordenació de la circulació del Pont Universitat contempla la supressió de l'actual mitjana i la construcció del carril bici en ambdós sentits de circulació, a la mateixa alçada de la calçada pels vehicles, per la part sud del Pont. Les obres també contemplen vorejar les dues parades d'autobús de l'avinguda de l'Estudi General, per no afectar els usuaris del transport públic. En finalitzar l'actuació, Lleida disposarà de gairebé 40 quilòmetres de carril per bicicletes. 

  

L'Ajuntament de Lleida també té en projecte incorporar el carril bici a l'avinguda de Catalunya i a la plaça Espanya, per connectar amb el del Pont de la Universitat i l'avinguda de l'Estudi General, on avui s'han començat a executar les obres, segons ha explicat el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa. Unes obres molt més senzilles que les actuals, pel temps d'execució, que ha fixat per la tardor o l'hivern.

Malgrat tot, el responsable de l'urbanisme municipal no donava per clos del tot el projecte del carril bici, ja que «sempre es pot estirar una mica més», ha dit fent esment la possibilitat que en un futur poguessin tenir una prolongació per la part Nord, fins al parc municipal de les Basses. 

 


Comentaris

envia el comentari