A judici un treballador bancari de Lleida acusat d'apropiar-se de gairebé mig milió d'euros de clients

A judici un treballador bancari de Lleida acusat d'apropiar-se de gairebé mig milió d'euros de clients| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

Un veí de Bellpuig de 51 anys, J. B. M., s'enfrontarà dilluns que ve a sis anys i mig de presó per haver-se apropiat presumptament de 464.872,76 euros de tres clients; concretament d'una empresa i de dos particulars, un dels quals ja és mort. Els fets van ocórrer entre el 2008 i el 2010, quan era treballador de Fibanc (actualment Banc Mediolanum), però les víctimes no es van adonar fins al 2011. 

L'acusat, que va ser contractat l'any 2007 per l'entitat bancària per promoure productes financers, d'inversió i d'assegurances a Lleida, va proposar les víctimes invertir els seus diners en diversos fons prometent-los uns bons rendiments. A més, els enviava documents oficials del banc manipulats per l'acusat per fer veure que tot era correcte. Està acusat fins i tot d'imitar la signatura d'un alt càrrec del banc i d'un dels clients. La fiscalia, que el considera autor dels delictes continuats d'apropiació indeguda i de falsificació de document mercantil, a més de la presó, demana una multa de 7.560 euros i que torni tots els diners als seus propietaris.
 
A la primera víctima la va convèncer oferint-li una inversió en diversos fons amb un rendiment del 8,295 TAE brut anual. Així, el client va anar fent aportacions durant el 2008 fins a un total de 84.582 euros. L'any 2011 suposadament, aquests diners s'havien convertit en 85.872,76 euros, acreditats per documents del banc presumptament falsejats per l'acusat. Segons la fiscalia, però, aquests diners no van produir mai beneficis al client sinó que l'acusat els va transferir a dos números de compte de Bankinter i BBVA a nom seu.
 
El mateix va fer amb els 189.000 euros que presumptament es va apropiar d'un altre client que va confiar en ell. Segons la fiscalia, l'any 2009, aquesta segona víctima, aconsellat per l'acusat, va contractar un producte d'alt rendiment i li va lliurar a l'acusat un xec de 100.000 euros. L'acusat enviava extractes bancaris manipulats per ell on figurava el producte contractat, quan el que havia fet era ingressar els diners als seus comptes. A més, segons el ministeri públic, l'acusat va falsificar la signatura del fill d'aquest segon client, que era l'apoderat de la víctima, per fer fins a set moviments al seu compte entre l'abril de 2008 i maig de 2009 per un valor total de 89.000 euros. El banc va emetre un extracte bancari el 19 d'octubre de 2011 en què constava només un saldo de 2.574,66 euros. L'home va morir i ara són els fills qui reclamen els diners. 
 
Finalment, aquest segon client era administrador d'una societat de la qual, segons la fiscalia, l'acusat va apropiar-se de 190.000 euros. Segons assegura el ministeri públic, l'acusat va transferir als seus comptes, 90.000 euros al maig de 2010 i 100.000 euros més al desembre de 2010. 
 
El judici està previst que s'allargui dos dies. Tindrà lloc a l'Audiència de Lleida el 26 i el 27 de setembre.Comentaris

envia el comentari