Catalunya Diari

A Lleida engeguem 5 motors per canviar-ho tot!

A Lleida engeguem 5 motors per canviar-ho tot!| Pau Juvillà

 Ens trobem en una cruïlla històrica com a país i com a societat, doncs volem assolir la plena sobirania i això passa també perquè les persones, i no el capital, siguem el nou centre de totes les decisions. I aquest és un debat que no sols ha de tenir lloc en el marc d’un procés per constituir el país que volem forjar sinó que, ara i aquí, urgeix traslladar-lo a l’àmbit municipal, des del convenciment que també Lleida mereix un canvi de model.
 
Un canvi que ha de venir de baix cap dalt i al que només podem atansar-nos amb una visió el més plural i enriquidora possible per part de totes les persones i entitats que apostem per aquesta transformació d’arrel, una nova forma de fer ciutat adreçada tant a dins com a fora de les institucions.
 
Per això, des de la CUP de Lleida emplacem tota la ciutadania a participar de l’assemblea popular que tindrà lloc el dissabte 22 de març a les 10.00 hores a l'Ateneu Popular de Lleida, partint de 5 motors de canvi:
- Motor Justícia Social: La defensa d’una societat justa passa per avantposar l’interès públic per davant de l’individual. La única possibilitat de desenvolupar una democràcia real la tindrem si, en les relacions socials i en la vida econòmica de la ciutat, tothom pot gaudir d’uns drets bàsics i irrenunciables.
 
- Motor Igualtat: Exercir el dret a la ciutat significa transformar les relacions humanes basades en la subordinació i la discriminació sustentades per l’actual sistema social i econòmic, apostant per un nou model de convivència des de la diversitat d’identitats i la igualtat de drets en què les persones siguem empoderades per les institucions i no a la inversa.
 
- Motor Participació: La participació és la gran assignatura pendent per superar la dinàmica del vot cada 4 anys, que ha allunyat les persones dels afers públics i definit la classe política com la reproductora dels interessos del capital a Lleida i al món. Cal una nova forma de fer política des de la base i l’accessibilitat. I en l’àmbit cultural, ens cal obrir tots els circuits i deixar de tractar la cultura en termes de rendibilitat econòmica.
 
- Motor Territori: L’urbanisme i la gestió del territori com a eines al servei de la ciutadania i del dret a la mobilitat poden fer accessible l’espai urbà, fer habitable la ciutat, racionalitzar l’ús energètic i mantenir un diàleg obert entre Horta i ciutat, sempre des d’un absolut respecte al patrimoni natural.
 
- Motor Llibertat: En el procés cap a l’emancipació nacional, la societat civil va tres passes per davant de les institucions i, també a Lleida, ha emergit un nou impuls independentista d’arrel popular forjat en l’onada de consultes populars i les mobilitzacions massives que ens condueixen a uns consensos bàsics.
 
Per cada fil de discussió hem convidat persones externes amb qui debatre una sèrie d’interrogants prèviament plantejats i que estan penjats a les xarxes. No es tracta, però, de tenir totes les respostes sinó d’empoderar-nos tots plegats, d’atrevir-nos a qüestionar-ho tot des de la nostra condició de ciutadans i ciutadanes no professionals de la política i d’imaginar una altra manera de conduir la ciutat que, simplement, faci camí des de l’alegria de compartir una estratègia d’inclusió social, democràcia participativa i poder popular.
 
Pau Juvillà, candidatura d’Unitat Popular


Comentaris

envia el comentari