Catalunya Diari

Absolta la veïna de Balaguer acusada de recollir un paquet de Colòmbia amb cocaïna

L'Audiència de Lleida considera que no ha quedat acreditat que la dona fos la destinatària de la droga

El judici s'ha celebrat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha absolt la veïna de Balaguer acusada de recollir un paquet procedent de Colòmbia amb deu quilos de cocaïna perquè considera que no ha quedat acreditat que en fos la destinatària. El paquet contenia 9,85 quilos de cocaïna amb una puresa del 24%. La droga tenia un valor al mercat il·lícit de 126.578,03 euros. La dona, d'origen dominicà, va assegurar al judici, que es va celebrar el 23 de març, que desconeixia el contingut del paquet. Estava acusada d'un delicte de tràfic de drogues i la fiscalia li demanava vuit anys de presó i una multa de 250.000 euros. La sala però, ha donat la raó a la defensa que en demanava l'absolució. El ministeri públic l'acusava de donar les seves dades per fer entrar a l'estat espanyol cocaïna procedent de la república dominicana per vendre-la.

La policia va detectar el 27 de gener de 2014 a l'aeroport de Barajas, a Madrid, un paquet que suposadament contenia deu quilos de morter, però l'anàlisi inicial va donar positiu en cocaïna. El jutjat va aprovar el lliurament del paquet controlat i el 3 de febrer de 2014, agents de la Guàrdia Civil van fer l'entrega a l'acusada a casa seva. Aquesta va signar el document i la van detenir.

La dona va reconèixer al judici que estava esperant la carta de la nacionalitat que havia sol·licitat feia anys però que no esperava cap paquet. «No vaig recollir cap paquet. Ella -una guàrdia civil vestida de treballadora de correus- em va dir que signés i vaig posar les inicials i vaig signar però no sabia què era. No el vaig tenir ni a les mans però em va dir que estava detinguda», va declarar. 


Comentaris

envia el comentari