Catalunya Diari

Conflicte a l'Acampada de plaça Universitat: acusacions de robatori i usurpació a la JERC i ARRAN

Les agrupacions vinculades a l'esquerra independentista haurien abandonat l'acampada després de robar 30.000 euros de la caixa de resistència
Manifestants acampats a plaça Universitat
L'Acampada de plaça Universitat està patint la seva primera davallada amb l'abandonament de les JERC i ARRAN | ACN

Des de ja fa unes setmanes, l'autodenominada generació del 14-O acampa a la plaça Universitat de Barcelona a manera de protesta per la sentència als polítics catalans presos i la repressió policial que els joves han patit arran dels aldarulls que van generar-se després del 14 d'octubre. Però, ara sembla que l'acampada podria estar en perill després d'una discussió entre diferents grups de joves. 

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Directrius infiltrades de les cúpules dels partits als joves mobilitzats

Tal com han denunciat a través del compte de Twitter #AlertaUltra BCN, els grups de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) i ARRAN, que ha format part durant aquestes últimes setmanes a plaça Universitat, hauria abandonat la mobilització, després que se'ls hagi culpat d'instrumentalització d'aquest moviment i monopolització dels recursos de tresoreria, comunicació i emmagatzematge. 

 

 

 

L'Acampada continua

Segons sembla, aquestes agrupacions vinculades a l'esquerra independentista haurien pres i monopolitzat la direcció de l'acampada. A més, sembla que una de les formacions polítiques infiltrades a l'acampada va fer arribar als seus joves una sèrie de directrius internes, les quals tenien com a objectiu boicotejar l'acampada: entre els membres d'aquestes agrupacions van voler desconvocar l'Acampada de forma unilateral. Però el grup contrari a aquesta idea va lluitar per a que es decidís en assemblea, on finalment es va decidir que es continuava amb la mobilització, mentre les JERC i ARRAN decidien abandonar. 

 

Tal com denuncien la resta de joves mobilitzats, hi hauria una «manca de transparència continuada de les organitzacions partidistes, el segrest de la caixa de resistència per part de les mateixes i la usurpació del compte @AcampadaUni tant de Twitter com de Telegram i Instagram», han explicat a través d'#AlertaUltra BCN.

 

Nou canal de difussió oficial

De forma excepcional i urgent, els manifestants han creat noves vies de comunicació per a transmetre tota la informació als seus seguidors, com ara el nou canal de Telegram, 'assembleapluni', o el nou compte a Twitter, @assempleapluni. A través d'aquest, els joves que segueixen mobilitzats han compartit un comunicat on expliquen tots els fets ocorreguts. 

 

 

Uns 30.000 euros robats

Després d'aquestes acusacions, sembla que els membres dels nomenats grups juvenils haurien abandonat l'acampada, però sense tornar tot allò que suposadament havien segrestat. Segons ha denunciat el compte d'Assemblea Plaça Uni en el seu comunicat, s'haurien endut part de les donacions solidàries aportades per la ciutadania i els diners de la caixa de resistència, els quals ha apuntat 'Metrópoli Abierta' que podrien ascendir als 30.000 euros.

 

Per altra banda, des del canal de Telegram 'Alerta Antifeixista' ja han avisat a tots els seguidors del moviment que deixin de seguir a els antics canals oficials de comunicació de l'Acampada, ja que aquests seguirien segrestats pels que ara ja no formen part de la manifestació. 

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari