Catalunya Diari

Mariano Rajoy adverteix que combatrà l'acció «violenta i intimidatòria» dels CDRs

El president del govern espanyol diu que ho farà mitjançant tots els efectius «judicials i policials a l'abast»

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy
Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. | CatalunyaDiari.cat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoyha avisat aquest dimarts, 3 d’abril, que combatrà l’activitat «violenta i intimidatòria» dels Comitès de Defensa de la República (CDR) amb tots els mitjans «policials i judicials a l’abast».

Rajoy ho ha dit des d’un viatge oficial a Algèria, hores després que la Fiscalia de l’Audiència Nacional obrís diligències contra els CDR per investigar si cometien un possible delicte de rebel·lió, entre altres tipus.

Mariano Rajoy defensa l'actuació dels Mossos

En aquest context, també ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra, assegurant que la policia catalana actua amb criteris tècnics i, per tant, creu que a qui cal criticar és a aquests comitès perquè, segons Rajoy, són més violents com menys suport popular tenen. «Tots estem preocupats per l'activitat d'aquests grups, a menor suport popular, major caràcter violent», ha denunciat Rajoy. 

El cap de l’executiu central també ha reiterat que la llei «es compliria com s'ha anat complint al llarg de tots aquests mesos i tothom ha tingut l'oportunitat de veure», i ha demanat no generar «polèmica» sobre els cossos de Seguretat, els quals ara estan sota les directrius del ministeri de l’Interior.

«Els Mossos actuen d'acord amb criteris tècnics i han efectuat moltes detencions», ha dit Rajoy, afegint que «allò que procedeix és criticar les persones violentes» i deixar que la policia, sigui el cos que sigui, compleixi amb la seva funció que, ha precisat, «ho intenten i ho fan en una situació d’extrema dificultat».

Rajoy no es pronuncia sobre la demanda d'extradició de Puigdemont

D'altra banda, i pel que fa a la demanda d'extradició de Carles Puigdemont de la Fiscalia alemanya, Mariano Rajoy no s'ha volgut pronunciar. «Ja sap que no em pronuncio sobre aquestes coses, màxim respecte als òrgans judicials», ha manifestat. 

No obstant això, Rajoy sí que ha volgut llençar un missatge a la resta d'Estats membres d'Europa: «Europa no és només un espai econòmic, és un espai moral i democràtic de països que són respectuosos amb els drets humans, l'imperi de la llei i la separació de poders», ha defensat. 


Comentaris

envia el comentari