Catalunya Diari

Acorden apujar els salaris del sector de la construcció de Lleida

L'increment salarial pactat per aquest 2020 serà del 2,25% respecte a les taules salarials vigents

La comissió negociadora del Conveni col·lectiu del sector de la Construcció de la demarcació de Lleida ha acordat un increment salarial del 2,25% per a l'exercici 2020. L'increment és el mateix que el fixat l'any anterior i s'estableix que la pujada per al 2021 sigui del 2,50%.

 

L'acord, signat aquest divendres entre la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida i els sindicats UGT i CCOO, fa un pas endavant en matèria d'igualtat, entre altres avenços. L'àmbit d'aplicació d'aquest acord, que té una vigència de tres anys (2019-2021), afecta a tots els treballadors i empreses que tenen el seu centre de treball les comarques lleidatanes i que realitzen les activitats relacionades amb el sector de la construcció.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

L'increment salarial pactat per aquest 2020 serà del 2,25%

L'increment salarial pactat per aquest 2020 serà del 2,25% respecte a les taules salarials vigents a 1 de gener del 2020. Per a l'any 2021, es preveu que l'augment salarial sigui del 2,50%. Pel que fa a les hores extraordinàries, aquestes passaran a distingir els dies feiners dels festius. En el primer cas, es remuneraran a raó de l'hora ordinària dels conceptes salarials del conveni, amb un increment del 40%, i en el cas dels festius, l'increment serà del 75%.

 

L'acord també fa un pas endavant en matèria d'igualtat i, en aquest sentit, s'introdueix el compromís d'assolir la igualtat de dones i homes en l'àmbit laboral, la igualtat de tracte i la no discriminació per raó de gènere, així com l'eliminació d'estereotips, fomentant el valor d'homes i dones en tots els àmbits. També s'incorpora la previsió del Reial decret-llei de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en el treball i l'ocupació.

 

El conveni s'adapta a les recents modificacions de l'Estatut dels Treballadors

En relació amb els permisos i llicències, el conveni s'adapta a les recents modificacions de l'Estatut dels Treballadors en matèria d'igualtat, introduint el permís de lactància. També es clarifica, entre altres aspectes, que es considera desplaçament a efectes de permisos i llicències que la treballadora s'hagi de desplaçar a més de 100 quilòmetres a comptar des del seu propi domicili.

 

Finalment, pel que fa a les contingències comunes, el conveni també fixa que les empreses abonaran el 60% de la Base Reguladora durant els tres primers dies de la primera baixa de l'any. Quant a les contingències professionals, es determina que quan tingui lloc accident o malaltia professional, amb independència de les prestacions que percebi la persona treballadora, l'empresa abonarà el 100% de les pagues extraordinàries que li correspongui.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari