Catalunya Diari

Activada l'alerta de l'Inuncat per les incidències que provoquen les pluges a les comarques de Lleida

Activada l'alerta de l'Inuncat per les incidències que provoquen les pluges a les comarques de Lleida| Text i fotografia: ACN

 

Protecció Civil ha passat la prealerta del pla Inuncat a alerta a causa de les incidències que ja estan provocant les tempestes sobretot a les comarques de Lleida i interior de Tarragona. Les pluges, puntualment acompanyades de calamarsa i vent fort, han entrat pel sud-oest i avancen cap al nord-est. S'espera que durant la tarda d'aquest dimecres descarregui el gruix de les tempestes.

Alguns rius i rieres comencen a baixar molt plens, com per exemple el riu Francolí a la seva capçalera a Vimbodí. Amb el pas de les hores hi pot haver risc que es produeixin alguns desbordaments i, per això, Protecció Civil recomana molta precaució i allunyar-se de rius i rieres. Les pluges també han provocat el despreniment de pedres afectant algunes vies secundàries i a hores d'ara hi ha tallada la BV-2111 a Sant Pere de Ribes per una forta calamarsada.
 
També, les condicions meteorològiques adverses han provocat problemes en algunes línies de Renfe. A causa de la caiguda d'un llamp a la catenària s'ha hagut de tallar la circulació de trens a la línia R16 entre Mont-roig del Camp i Vandellòs i la companyia ferroviària ha gestionat servei alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Hospitalet de l'Infant i Cambrils. També està interrompuda la circulació ferroviària entre La Molina i Puigcerdà per la caiguda d'un arbre a la catenària i es fan transbordaments en autocar entre les dues estacions.
 
A banda de la pluja intensa, també es preveu per aquesta tarda un episodi de fort onatge i vent intens. En aquest sentit, Protecció Civil recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d'accessos a les zones de risc. 


Comentaris

envia el comentari