Catalunya Diari

Activen l’aplicació informàtica per accedir a les piscines de Lleida

Els recintes de Balàfia i Cappont obriran dilluns amb tres franges horàries diferents

Imatge de les piscines municipals del barri de Balàfia de Lleida
La Paeria obre dilluns les piscines municipals de Balàfia i Cappont | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha activat avui divendres l'aplicació informàtica que permet la reserva prèvia i la compra online de les entrades per accedir a les piscines municipals i per controlar l'aforament en els recintes, evitant les possibles aglomeracions.

Donada la situació excepcional d'enguany per la Covid-19, la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament obrirà dilluns al públic les piscines municipals de Balàfia i Cappont, essent requisit per a accedir-hi fer sempre la tramitació per aquesta via, inclosos els usuaris que gaudeixen d'algun tipus de bonificació. En la mateixa plataforma, s'indica els col·lectius que tenen exempció o algun tipus de descompte.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La reserva es pot fer per franges horàries de 2.30 hores

La reserva es pot fer per franges horàries de 2.30 hores, deixant mitja hora entre una franja i la següent, per a tasques de desinfecció. La reserva es realitza via web a través d'un registre previ dels usuaris, la qual cosa permet tenir posteriorment la traçabilitat. Un cop registrat, s'escull el dia, la franja horària i el tipus d'usuari i es fa la reserva i el pagament online amb targeta, això genera un comprovant i un codi QR que es pot imprimir, i que servirà per fer el 'check-in' per accedir a la piscina.

D'aquesta forma, s'aconsegueix evitar qualsevol contacte físic, ja que tant la reserva, com el pagament, com el 'check-in' es fan per mitjans electrònics. Us adjuntem un enllaç informatiu sobre tota aquesta tramitació: https://piscines.paeria.cat/pagina/com-funciona/. També es disposa de l'aplicatiu per al telèfon mòbil (tant per dispositius Android com iOS), des d'on l'usuari pot accedir a les entrades que hagi adquirit a través del web, i així mostrar el codi QR a l'entrada i no generar paper.

La novetat és que tot és electrònic

La solució ha estat desenvolupada per l'empresa Perception Technologies i ja s'està utilitzant en altres ajuntaments, essent Lleida el primer gran municipi que utilitza aquesta solució tecnològica en format multipiscina, la qual cosa s'ha fet en temps rècord. La novetat és que tot és electrònic, sense contacte físic ni aglomeracions i amb control d'aforament i traçabilitat. A més de la limitació d'aforament en els recintes de les piscines, des de la Regidoria d'Esports s'ha habilitat altres mesures de seguretat, com són garantir la distància entre els i les banyistes i les corresponents tasques de desinfecció del material i les superfícies.

També es farà el control de la temperatura, neteja del calçat dels usuaris i hi haurà passadís d'entrada i sortida de separació, entre altres. Se seguiran els protocols establerts i es farà la senyalització corresponent a tota la piscina, indicant les zones de gespa, les dependències estan clausurades, etc. Això s'ha de complementar amb les mesures d'higiene i desinfecció dels banyistes, com mantenir distàncies, la neteja de les mans amb gel hidroalcohòlic o l'ús de la mascareta quan sigui possible i necessari.

L'obertura de les piscines està prevista fins al 13 de setembre. Es recomana que, per a un bon funcionament del servei, les persones usuàries facin un ús responsable, tant de les instal·lacions com de les reserves d'entrades. Sense reserva no es podrà accedir a la piscina.


Comentaris

envia el comentari