Catalunya Diari

Organitzen activitats per a descobrir la Mitjana i l’Horta de Granyena en bicicleta

La passejada forma part del programa d’Ecoactivitats de l’Ajuntament de Lleida

El programa d'Ecoactivitats, segueix oferint propostes per conèixer els espais de la ciutat lligats al riu Segre. Així, aquest darrer diumenge ha tingut lloc una visita amb bici pel Parc de la Mitjana i per una zona de l'Horta de Granyena.

El recorregut per la partida, ubicada al marge esquerre del riu, ha permès descobrir elements singulars i d'interès natural i històric, com la séquia de Fontanet, el Molí de Cervià o l'ermita de Grenyana, que s'ha pogut visitar, a més d'altres aspectes de l'Horta més antiga de Lleida com el reg i les torres. La passejada s'ha fet per itineraris enmig dels arbres fruiters, i seguint la via del tren de la Pobla.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de tres dones al Parc de La Mitjana de Lleida
Organitzen activiatst per a descobrir la Mitjana i l’Horta de Granyena en bicicleta | LleidaDiari.cat

La visita també ha tingut com a punt de referència la Mitjana, on s'han visitat espais naturals poc concorreguts, com la verneda o la bassa gran i ha tingut sempre, com a element omnipresent, la influència del Riu Segre, element imprescindible per entendre tot aquest territori.

Programa europeu de cooperació territorial

Aquesta activitat s'emmarca en el programa europeu INTERREG – POCTEFA TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. Si voleu rebre informació periòdica sobre les activitats del programa i les novetats que puguin sorgir, us podeu subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta. També podeu seguir les activitats a les xarxes socials a través de Lleida en Verd.


Comentaris

envia el comentari