Catalunya Diari

Les acusacions de la Policia Nacional contra els Mossos d'Esquadra

Han entregat un informe de 70 pàgines al jutge sobre les actuacions de l'1-O

URNA
Agent de la Policia Nacional retirant una urna durant l'1-O | Catalunya Diari

La Policia Nacional ha redactat un informe on explica com van actuar els Mossos d'Esquadra durant l'1-O a l'Escola Mediterrània de Barcelona. Segons informa el diari barceloní 'Betevé', els Mossos «van arribar a agarrar els policies per impedir-ne l'actuació, donant puntades de peu a un furgó policial».

A l'escrit, es detalla que quan ells van arribar a l'escola, cap a les nou del matí, hi havia ja 200 persones concentrades i, rodejant-les, de manera passiva, alguns agents dels Mossos d'Esquadra. Asseguren però, que aquest paper va canviar quan la Policia Nacional va sortir del col·legi. Diuen, que a mesura que va anar avançant la intervenció, l'actitud dels Mossos va anar passant a ser «totalment contrària a l'acció duta a terme pels policies nacionals».

Tot i que no es van arribar a identificar cap dels agents dels Mossos responsables de les càrregues, ratifiquen que alguns dels seus policies sí que «els podrien identificar sense cap dubte». L'informe també recull que dos agents van resultar ferits després de patir múltiples agressions i cops amb tota mena d'objectes, entre ells paraigües.

Forma part d'un escrit de 70 pàgines que s'ha entregat al jutge

Aquestes declaracions són només una part d'un escrit de 70 pàgines en total, que la Policia Nacional ha entregat al jutge que investiga el motiu de les càrregues de l'1-O en el dispositiu que es va desplegar per evitar que es dugués a terme el referèndum.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari