Catalunya Diari

Acusen el govern de la Paeria de contractar personal i fer adjudicacions «sense concurs»

El grup socialista porta al GAIP l'«opacitat» del govern municipal

El grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida demana una comissió d'investigació per «esclarir» el procediment seguit en algunes contractacions de personal i una auditoria per avaluar «adjudicacions directes a empreses sense obrir cap concurs públic per part de la Paeria».

Els socialistes fan referència a tres procediments de contractació de personal «dubtosos», dos per part de la regidoria d'Urbanisme i un de la Transició Ecològica, que, segons el PSC, s'haurien fet «sense cap convocatòria pública». En aquest sentit, denuncia l'«opacitat" del govern per «no haver explicat, en el termini previst, els procediments seguits per contractar aquestes persones» i ho ha posat en coneixement de la Comissió de Garantia de Dret a la Informació Pública (GAIP).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mitjà del cap de l'oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa
El PSC acusa el govern de la Paeria de Lleida de contractar personal i fer adjudicacions "sense concurs" | LleidaDiari.cat

El grup socialista també demanarà aquest divendres al govern, en la comissió informativa per a les Polítiques de gestió del govern obert, Economia i Participació, que detalli els motius d'acomiadaments de personal a diferents regidories de la Paeria en els últims mesos. Segons el cap de l'Oposició, Fèlix Larrosa, «es fan d'acord amb una sèrie d'informes que en alguns casos són contradictoris i que es realitzen seguint un procediment de dubtosa legalitat».

L'acomiadament d'una professional de la regidoria d'Urbanisme

Així, ha posat d'exemple l'acomiadament d'una professional de la regidoria d'Urbanisme, «a través d'un informe negatiu», signat per tinent d'alcalde i regidor de l'àrea, Toni Postius, i per un càrrec de confiança, Josep Gabarró, un fet que el PSC considera «insòlit" perquè «contradiu un informe previ favorable».

Segons Larrosa, «sembla una purga perquè després del cessament de la professional, s'incorporen dos nous arquitectes que sembla que vénen de la borsa de treball». El cap de l'oposició també ha qüestionat la validesa dels acomiadaments per un defecte de forma perquè estan signats per la tinenta d'alcalde, Jordina Freixanet, i, segons els socialistes «no tindria competències per emetre'ls». El PSC ha recordat que l'Ajuntament de Lleida té interposats tres recursos contenciosos-administratius per aquesta qüestió.

D'altra banda, el PSC demanarà una auditoria sobre adjudicacions directes de serveis a empreses per part del govern municipal, amb qui el PSC sospita «que tenen vincles propers». La regidora Carme Valls ha posat d'exemple contractacions d'urgència efectuades suposadament «sense concurs» per part de la regidoria de Festes. «Les hem de posar sota sospita, ja que els arguments al·legats per no obrir un concurs són, com a mínim, inversemblants», ha dit.

Diferents serveis d'il·luminació, audiovisuals i de sonorització

Valls també demana informació al govern d'ERC, JxCat i el Comú sobre el pagament, «d'almenys 50 factures» per al subministrament de diferents serveis d'il·luminació, audiovisuals i de sonorització de les representacions de 'La Factoria dels Reixos' i que, segons els socialistes, sumen gairebé 150.000 euros en total. Valls preguntarà a la comissió per quin motiu no es van obrir concursos de contractació menors «als quals haurien d'haver participat almenys, tres empreses». «S'estan fent una sèrie de contractacions vulnerant els procediments amb excuses estranyes i amb una arbitrarietat absoluta», ha afegit Valls.


Comentaris

envia el comentari