Catalunya Diari

Adeqüen el Camí d'Albatàrrec i de Grenyana per potenciar l'ús de bicicletes

Ambdós camins formen part de la futura Ronda Verda de Lleida, una anella d’uns 18 quilòmetres de longitud al voltant del riu Segre

Mapa de la zona
Mapa de la zona | LleidaDiari.cat

La Paeria ha iniciat l'adequació del Camí Vell d'Albatàrrec i el Camí de Grenyana de l'Horta de Lleida, ambdós inclosos dins la futura Ronda Verda de Lleida, per potenciar l'ús de vianants i bicicletes en aquesta zona.

Els treballs consisteixen en l'habilitació d'un espai per a la circulació de vianants i bicicletes fora de la calçada en dos trams de la futura ronda verda que connectaran amb la ciutat. A més a més, es protegirà el nou camí amb la col·locació de proteccions en talussos i la separació de la calçada en un dels trams.

Inclou també una major dotació d'arbrat a la zona

Els treballs de millora de la zona, que s'inclouen dins el projecte guanyador dels pressupostos participatius de l'Horta de Lleida, inclou també una major dotació d'arbrat a la zona. El pressupost d'aquests treballs és de 48.386,09 euros i el període d'execució serà d'aproximadament dos mesos des de l'inici de les obres.

La ronda verda és una anella d'uns 18 quilòmetres de longitud al voltant del riu Segre, adreçada principalment a vianants i ciclistes, que té l'objectiu de relligar els barris amb el centre de la ciutat i, a la vegada, enllaçar les zones urbanes amb l'Horta de Lleida. En aquest sentit, la futura ronda verda connectarà els diversos parcs de Lleida -com les Banquetes del Canal de Seròs i Pinyana, i unirà les grans àrees verdes de la ciutat com la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i Gardeny.

El Govern autoritza diverses obres de restauració a la Seu Vella de Lleida

El Govern ha acordat invertir 1.788.960 euros per a la contractació de les obres de restauració de la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida. Així, en el cas de la portalada, l'actuació consistirà a protegir-la i aturar-ne els processos de degradació, a més d'intervenir en el remat de façana i la millora de la coberta.

Pel que fa a la torre, es completarà l'obra que es va dur a terme a l'exterior, amb la restauració interior dels pisos, el templet de la terrassa de coberta i els seus elements constructius i escultòrics singulars. Finalment, a les cobertes del claustre, es preveu millorar la seva funció d'impermeabilització i protecció, a més de l'evacuació correcta de les aigües i descens de càrregues en els nervis de les voles.


Comentaris

envia el comentari