Catalunya Diari

Adjudicat el contracte per instal·lar les càmeres de videovigilància a l'Horta

Preveuen arribar a instal·lar en un període de tres anys un total de 46 càmeres

Imatge d'un camí de l'Horta de Lleida
Adjudicat el contracte per instal·lar les càmeres de videovigilància a l'Horta | LleidaDiari.cat

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha informat a la Comissió Territorial de l'Horta que ja s'ha resolt la licitació del contracte de subministrament d'un sistema de lectura i reconeixement de matrícules per a l'Horta de Lleida, que ha estat adjudicat a l'empresa especialitzada Alphanet Security Systems SL, que s'encarregarà de l'execució d'aquesta instal·lació.

Aquest projecte, que compta amb un pressupost de licitació de 413.717,30 € IVA inclòs, preveu arribar a instal·lar en un període de tres anys un total de 46 càmeres, per tal de posar en marxa el servei de videovigilància que el veïnat de l'Horta reclama des de fa temps amb la finalitat de prevenir tant delictes com conductes incíviques, per exemple, els abocaments il·legals. Castro ha destacat que es tracta d'una actuació molt important i esperada que podrà començar a posar-se en marxa ben aviat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant la trobada d'avui també s'ha explicat als membres de la Comissió un seguit d'actuacions de millora de la seguretat en camins de l'Horta que s'estan executant en diverses partides, com les de Vallcalent, Plana del Bisbe, Llívia, Boixadors, Fontanet lo Curt i en alguns canals. S'actua en punts concrets on s'havien detectat incidències en cunetes i altres espais annexos als camins com arquetes de reg.

S'iniciarà ben aviat a l'entrada del barri de Llívia

Una de les més importants, ha remarcat Castro, s'iniciarà ben aviat a l'entrada del barri de Llívia. Consistirà en la correcció de l'accés a un camí que permetrà fer-lo més segur i apte per al trànsit pesant. Ara hi ha una arqueta de reg que impedeix el pas a aquest tipus de vehicles de gran tonatge cap a la zona al final del nucli on es concentren diverses explotacions agrícoles i ramaderes. Això permetrà treure el trànsit pesant que les abasteix, inclòs el transport de bestiar, dels carrers del barri, reduint les molèsties al veïnat. En total, aquestes actuacions compten amb un pressupost de 10.000 euros i s'han anat prioritzant les més urgents. De moment, s'actua en les onze primeres d'un llistat de vint.

També s'estan fent actuacions per millorar la seguretat en entorns escolars. Per ara ja s'ha actuat en la millora de la senyalització vertical, horitzontal i els passos de vianants entorn de l'escola Mater Salvatoris, a Torres de Sanui, lloc amb molt trànsit que tenia problemes de falta de senyalització. Si les millores funcionen bé s'implantaran a les altres escoles que hi ha a l'Horta, ha explicat el regidor. D'altra banda, en unes setmanes es resoldrà l'adjudicació del contracte del servei de reparació de ferms granulars dels camins públics de l'Horta de Lleida Això permetrà que es puguin fer anar ja per dur a terme el manteniment dels camins de terra cap al mes de maig.

Castro també ha celebrat el bon funcionament de la portada d'aigües a la partida de Grealó, ja que s'ha superat la previsió de connexions a la nova canonada, que era d'una desena d'usuaris i que ja arriba a 14.

Debat sobre la nova ordenança i la regulació d'instal·lacions solars

Durant la reunió també s'ha debatut el text de la nova Ordenança de l'Horta, que ahir mateix ja es va fer arribar als membres de la Comissió. L'objectiu és comptar amb el màxim consens possible per la seva aprovació al ple d'abril, ha assegurat Castro. L'altra qüestió que s'ha tractat, amb la participació de tècnics de la regidoria de Transició Ecològica i de l'àrea de Planejament ha estat la suspensió temporal de llicències per a instal·lacions solars i la seva regulació.


Comentaris

envia el comentari