Catalunya Diari

Adjudiquen els estudis per a la construcció d'una variant a Sant Guim de Freixenet

Plantejaran les alternatives de traçat d'un vial d'1,5 quilòmetres que connecti les carreteres LV-1003 i la B-100

Imatge del plànol del projecte de la futura variant de Sant Guim de Freixenet
Territori i Sostenibilitat adjudica els estudis per a la construcció d'una variant a Sant Guim de Freixenet | LleidaDiari.cat

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s'ha reunit aquest dimarts amb l'alcalde de Sant Guim de Freixenet (Segarra), Francesc d'Assís Lluch, per tractar sobre la futura variant del municipi.

En el decurs de la trobada, Gavín ha explicat que Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció dels estudis informatius d'impacte ambiental que plantejaran les alternatives de traçat d'un vial que connecti les carreteres LV-1003 i B-100 i tingui la funció de variant per evitar el trànsit de pas per l'interior del nucli urbà. La redacció dels estudis s'ha adjudicat per un import total de 82.000 euros i un termini de sis mesos cadascun i es preveu que la nova variant comportarà una inversió estimada en uns 5 milions d'euros.

Diverses alternatives de traçat de la variant

Els estudis analitzaran les diverses alternatives de traçat de la variant, que tindrà una longitud aproximada d'1,5 km i dos carrils, un per sentit de la circulació. La nova carretera permetrà alleugerir de trànsit les actuals travesseres i millorar-hi la mobilitat i la seguretat viària. Les solucions proposades tindran en compte les mínimes afectacions possibles en l'entorn, l'aprofitament d'un pas ferroviari, el condicionament de vials existents i els punts de connexió que millorin la seguretat viària i la comoditat dels usuaris, segons han explicat des de Territori.


Comentaris

envia el comentari