Catalunya Diari

Un advocat de Lleida, a judici per quarta vegada, acusat novament de quedar-se diners dels seus clients

Ha recorregut tres sentències desfavorables que sumen set anys i mig de presó i ara la fiscalia li'n sol·licita dos i mig més

L'advocat acusat d'apropiació indeguda, durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida.
L'advocat acusat d'apropiació indeguda, durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida. | LleidaDiari.cat

Un advocat de Lleida, Pere R. F., de 60 anys, s'asseurà dimecres que ve al banc dels acusats per quarta vegada. El judici tindrà lloc a l'Audiència de Lleida i se l'acusa d'haver-se quedat, l'any 2008, 33.000 euros que un matrimoni li va donar perquè negociés amb el banc el dret d'usufructe de l'habitatge on vivien. El matrimoni denuncia que no es va adonar fins al 2015 que el lletrat no havia fet cap gestió i que s'havia quedat els diners. No és la primera vegada que uns clients denuncien aquest advocat, que ja ha estat condemnat tres vegades, en primera instància, a una suma de set anys i mig de presó per apropiar-se de 270.000 euros en total. Totes tres sentències les ha recorregut a l'Audiència de Lleida i al Tribunal Suprem, respectivament. Dimecres que ve, s'enfronta per aquesta quarta denúncia a una petició de la fiscalia de dos anys i mig de presó per un delicte d'apropiació indeguda així com dos anys d'inhabilitació i 10.800 euros de multa per un delicte de deslleialtat professional. El ministeri públic també demana que l'advocat indemnitzi el matrimoni amb 33.000 euros.

  

L'Audiència de Lleida jutjarà el mateix advocat el pròxim 20 de juny acusat de quedar-se 33.000 euros d'un matrimoni de Lleida. Segons la fiscalia, una entitat bancària va treure a subhasta l'any 2008 el dret d'usufructe de l'habitatge on vivia el matrimoni per 33.000 euros. La parella va contractar els serveis del lletrat i li va donar un xec de 33.000 euros perquè negociés amb el banc. Els denunciants diuen que quan preguntaven a l'advocat per com anaven les negociacions, el lletrat els donava llargues i deia que estava fent gestions amb el banc. L'any 2015, el banc es va posar en contacte amb el matrimoni per oferir-los la venda de l'usufructe i llavors es van adonar que l'acusat no havia mantingut cap contacte amb el banc i que s'havia quedat el xec de 33.000 euros.

El lletrat, condemnat tres vegades

El Col·legi d'Advocats va inhabilitar aquest lletrat el juny de 2014 arran de diverses demandes de particulars contra ell. I és que el lletrat té més causes judicials obertes en què està acusat de quedar-se diners de clients. Concretament, tres més. La primera sentència la va emetre el jutjat penal 2 de Lleida, que el va condemnar a tres anys de presó per quedar-se la indemnització d'una dona que el 2010 va guanyar el judici contra dues empreses a qui reclamava 44.000 euros

Les altres dues sentències les va emetre l'Audiència de Lleida. En la primera, va condemnar l'advocat a dos anys i mig de presó per apropiar-se de 101.000 euros d'indemnització a una família per la mort d'un fill de 24 anys en accident de trànsit l'any 2011 i, en la segona a dos anys de presó més per quedar-se l'any 2012 gairebé 125.000 euros de la indemnització a una família per la mort en accident laboral del pare. Totes elles estan recorregudes i encara no són fermes.


Comentaris

envia el comentari