Catalunya Diari

Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, s'ofereix com a cap de llista a les eleccions europees

Alonso-Cuevillas està disposat a defensar els drets dels líders independentistes a l'Eurocambra

Cuevillas
Cuevillas no ha rebut proposta, però sap que s'ha parlat del seu nom dins el PDECat i Junts per Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

 

Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, s'ha ofert a ser candidat a les pròximes eleccions europees del 26 de maig. Assegura que està disponible per assumir la responsabilitat i, a més, no té cap problema per ser cap de llista als comicis, tal com apunta en declaracions a RAC 1. Ha afegit també que, tot i ser eurodiputat, continuaria fent d'advocat

Cuevillas sap que s'ha parlat del seu nom dins del PDECat i de Junts per Catalunya i, per això, tot i que encara no hi ha proposta, s'avança a fer pública la seva predisposició: «No m’ho han ofert, però sé que s’ha parlat del meu nom. Jo tinc disponibilitat i ho he dit públicament».

Es creu capaç de fer-ho perquè equipara el càrrec a la tasca que ja fa ara: defensar líders independentistes:  «En definitiva, és la mateixa feina que estic fent defensant els drets des de fora de la sala del Suprem, però a Europa. Si el meu perfil encaixa en unes llistes, estic disponible per fer-ho». 

«No tinc ganes de fer un salt a la política, és per defensar la causa»

Cuevillas continuaria exercint d'avocat, en el cas que es convertís en eurodiputat   | Cedida

 

«Estic defensant una causa i la defensa d'aquesta causa política es fa dins i fora de la sala del Tribunal Suprem», ha dit Cuevillas. L'advocat apunta a la candidatura a les europees com una estratègia més per defensar una causa que creu que necessita ser defensada fora del domini judicial de l'Alt Tribunal espanyol.

Cuevillas nega el seu interès a assumir un càrrec polític: «Jo no tinc ganes de fer un salt a la política, jo el que vull és continuar defensant la causa, i crec que on ho puc fer útilment és a Europa». Ha defensat que qui es presenti a Europa en la pròxima legislatura ha de «denunciar el que està passant a l'Estat espanyol», en referència al judici per l'1-O als líders del procés sobiranista.

Ha confessat també haver parlat amb l'eurodiputat Ramon Tremosa, que segons assenyala, hi «està perfectament d'acord» i li és indiferent qui vagi primer i qui segon a la llista. Cuevillas ha enaltit els coneixements i el 'know-how' de Tremosa, que creu que caldria «aprofitar més s'haurien d'aprofitar més». 


Comentaris

envia el comentari