Catalunya Diari

L’AECC Lleida crea una ‘Guardiola Digital’ per recaptar fons pel càncer

Les donacions també es podran fer en comerços de la ciutat i dels barris, i per mitjà del web www.yoayudo.aecc.es

Imatge de la presentació de la campanya de l'AECC a Lleida
L’AECC Lleida crea una ‘Guardiola Digital’ per recaptar fons pel càncer | LleidaDiari.cat

L'AECC Lleida ha presentat la Campanya de Donació 2020, que tindrà lloc el dia 23 de setembre, i combinarà la donació presencial i virtual per mitjà d'una 'Guardiola digital'.

La Covid-19 ha obligat enguany l'entitat a canviar la dinàmica tradicional de la campanya de Donació en què participaven prop de 500 voluntaris i s'instal·laven una trentena de taules. Els voluntaris de risc aquest any no podran participar en la donació al carrer i aquest fet ha provocat que disminueixin de 32 a 6 les taules per realitzar donacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

6 taules en punts cèntrics de la ciutat

Aquest any hi haurà 6 taules en punts cèntrics de la ciutat, que atendran una vintena de voluntaris. Es podran fer donacions a les tradicionals guardioles verdes i també hi haurà 'guardioles digitals' per poder fer donacions amb targeta de crèdit.

Les taules estaran ubicades a:

- Plaça Paeria

- Departament de Salut – Ricard Viñes

IEI

- Carrefour

- Hospital Arnau de Vilanova

- La Gremial

La tinent d'alcalde i regidora de Salut Pública, Montse Pifarré, juntament amb el president de l'AECC- Catalunya contra el Càncer Lleida, Eduardo Serrano, i la gerent de l'entitat, Eva Figuera han presentat la Campanya de Donació de l'any 2020, que s'havia de fer al mes de juny i s'ha ajornat fins al 23 de setembre per la Covid-19. El president de l'AECC, Eduardo Serrano, ha remarcat que la malaltia del càncer no s'atura malgrat la Covid-19 i que «és important que la investigació continuï. Amb aquesta campanya volem mostrar a les persones malaltes de càncers que som al seu costat i també volem continuar contribuint, des de Lleida, a la investigació i a l'atenció als malalts i les seves famílies».

Fa 60 anys que la campanya del Dia de la Col·lecta surt al carrer

Fa 60 anys que la campanya del Dia de la Col·lecta surt al carrer amb les guardioles verdes per recaptar la solidaritat dels lleidatans i lleidatanes. Aquest any aquesta jornada serà, menys presencial però la campanya s'ha activat amb noves eines que permeten fer donacions per sms o per mitjà de codis QR. «Hem fet un esforç important per les xarxes socials que ens ha permès aconseguir nous voluntaris, de perfil més jove, i hem posat en marxa una iniciativa de guardiola digital anomenada 'La teva Guardiola' que permet que els i les voluntàries puguin recaptar diners compartint aquesta guardiola amb els seus contactes i amics», ha explicat la gerent de l'AECC, Eva Figuera.

També col·laboren aquest any amb el Dia de la Col·lecta els establiments de l'associació de la Zona Alta de Lleida, que tindran guardioles fins a finals de mes, l'associació Slow-Shop i diferents associacions comercials dels barris de Lleida. Tothom que vulgui participar: empreses, entitats, particulars, etc., pot tenir la seva guardiola digital. Només cal registrar-se a www.yoayudo.aecc.es i es crearà de manera automàtica la guardiola personalitzada. Un cop realitzada la inscripció, es rep un enllaç que enllaça a una pàgina de l'Associació per poder donar diners, com quan es fa una compra per internet. Aquest enllaç es pot difondre a través de totes les xarxes socials, whatsapp, correu electrònic, etc.

La tinent d'alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha agraït la tasca que realitzen els voluntaris i voluntàries de l'entitat i ha animat els lleidatans i lleidatanes a mantenir el seu compromís solidari amb l'AECC Lleida. Pifarré ha remarcat «la tasca d'acompanyament, suport i d'informació que es realitza des de l'Associació de Lleida. Són tasques essencials que complementen, des de la cura, l'estima i l'atenció personalitzada, els tractaments oncològics, que són molt durs. L'Associació contra el càncer exemplifica un concepte de la salut que va més enllà dels tractaments mèdics i inclou el benestar físic i emocional dels i les pacients». 

La donació pel càncer: una cita tradicional amb la solidaritat

L'any passat, la Col·lecta va mobilitzar 470 voluntaris, en 31 taula repartides per diferents punts de la ciutat de Lleida. En tan sols un dia es van recaptar un total de 27.200 €, en petites donacions. I el 2018, es van recaptar de 26.840 €. El Dia de la Col·lecta permet a l'AECC Lleida mostrar els seus valors i la seva cartera de serveis i prestacions totalment gratuïtes; des d'atenció psicològica, atenció social, fisioteràpia, assessorament mèdic i jurídic-laboral.

Des de gener a avui, l'AECC Lleida ja ha fet entrega de 16.737 € en ajudes econòmiques per pacients de càncer i familiars de la demarcació de Lleida. En canvi, el 2019 es van concedir 9.400 €. El 2019, l'Associació ha atès a més de 2.100 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d'hàbits saludables, on van participar gairebé unes 12.000 persones. Actualment, l'AECC Lleida té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris en tota la demarcació i 4.100 socis.


Comentaris

envia el comentari