Catalunya Diari

L'Aecc de Lleida prepara la III Jornada per a persones amb càncer

L'acte començarà a les 9.15 hores del matí amb un acte de benvinguda a càrrec d'Eduard Serrano, president de l'Aecc a Lleida i Divina Farreny, delegada de salut.

Cartell de la jornada
Imatge promocional del cartell de la jornada de l'Aecc | LleidaDiari.cat

El pròxim dia 8 de febrer tindrà lloc a la Diputació de Lleida la III Jornada per a persones amb càncer i les seves famílies. L'acte començarà a les 9.15 hores del matí amb un acte de benvinguda a càrrec d'Eduard Serrano, president de l'Aecc a Lleida i Divina Farreny, delegada de salut. Seguidament, els assistents tindran l'oportunitat d'escoltar els testimonis d'un pacient i familiar amb la xerrada 'Darrere una persona amb càncer hi ha moltes emocions que no podem veure'. Ja a les 9.40 hores, està prevista la conferència 'Impacte de l'exercici físic en pacients amb càncer. Resultats previs, primeres impressions', a càrrec d'Hèctor Carrion, graduat en ciències de l'activitat física i esport i màster d'exercici físic per la salut, i Marta Mongay, LCAFÉ aecc Lleida.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En una intensa jornada, seguirà l'acte amb la xerrada 'Càncer hereditari: assesssorament genètic i prevenció', amb Gisela Urgel Reig, assessora genètica a la Unitat de Consell genètic en càncer familiar de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Després d'aquesta darrera xerrada, els assistents gaudiran d'una pausa per seguir amb la jornada de la mà de la Núria Pérez i Maria Sebastian, psicòlogues de l'Aecc a Saragossa i que explicaran al públic el deteriorament cognitiu en el pacient oncològic. Finalment, el professor de música, compositor i director de l'orquestra Ensemble XXI, J.A. Chic, parlarà sobre com gestionar emocions positives a través de la meditació musical guiada.

El 2017, un bon any per l'Aecc

La delegació lleidatana de l'Associació Catalana contra el Càncer, van publicar a finals d'any la seva memòria de l'any 2017. 3.010 socis, 294 atencions psicològiques, 6.873 nens atesos en els programes de prevenció, 535 persones ateses a hospitals i domicilis i 84 conferències amb 11.345 participants són algunes de les dades que resumeixen un any ple d'activitat i fruits. A més a més, entre els actes duts a terme en diferents espais de l'entitat a la demarcació de Lleida, hi destaquen la I Jornada per a persones afectades de càncer i les seves famílies, que va tenir lloc el dia mundial del càncer de còlon, 31 de març de 2017, a la Diputació de Lleida.

Tanmateix, la memòria recordava la I Jornada formativa de voluntaris, així com el lliurament d'ajudes a la investigació per al càncer a la doctora en Biologia per la Universitat de Lleida (UdL) i investigadora Post doctoral l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, Anna Macià Armengol. En aquest sentit, el president de l'entitat a Lleida, Eduardo Serrano, assegura que el treball de la investigadora lleidatana consistirà en l'estudi de l'heterogeneïtat tumoral en el melanoma humà. L'ajuda té una durada de quatre anys i una dotació econòmica de 160.000 euros. «No oblidem que la recerca permet frenar la progressió de la malaltia i optimitzar la supervivència i qualitat de vida de les persones afectades i dels seus familiars i amics, a més a més, de sensibilitzar a la societat», assegurava Serrano. Una altra de les fites que destaquen en el calendari 2017 de l'AECC a Lleida és la de la 18a edició de les colònies d'estiu a la Val d'Aran, una experiència que, sens dubte, alimenta d'esperança i diversió als nens que la gaudeixen.

Finalment, cal destacar l'aposta de l'associació per la iniciativa AECC en Marxa, que el president explica que no només potencia la lluita contra el càncer, sinó que també «permet gaudir de l'esport en família i amb els amics i crear vincles d'unitat per fer front a aquesta malaltia desenvolupant hàbits de vida saludables i una obtenció de recursos per l'aecc molt important».


Comentaris

envia el comentari