Catalunya Diari

L'AECC de Lleida impulsa la formació de joves investigadors de la ciutat

Aquestes ajudes tenen una durada de tres anys, prorrogable fins als quatre, i una dotació total de fins a 84.000 euros

Cartell de la les beques
Cartell de la les beques | LleidaDiari.cat

L' Catalunya Contra el Càncer de Lleida ha presentat per primera vegada la convocatòria d'Ajudes Predoctorals en càncer destinades a promoure la formació d'investigadors a Lleida. Aquestes ajudes tenen una durada de tres anys, prorrogable fins als quatre, i una dotació total de fins a 84.000 euros. La finalitat de la convocatòria és promoure la formació multidisciplinària d'investigadors a través de la realització d'una tesi doctoral en càncer en un Centre d'Investigació i amb el suport d'un Grup Receptor amb acreditada trajectòria científica.

Els destinataris que poden optar a aquesta ajuda són aquells investigadors predoctorals que tinguin un grau o llicenciatura en ciències o enginyeria. Per poder optar a aquest tipus d'ajuda és imprescindible presentar la proposta d'un projecte d'investigació sobre càncer. Aquest projecte pot estar dirigit a estudis epidemiològics, prevenció, diagnòstic de la malaltia, desenvolupament de noves estratègies de tractament, etc. La sol·licitud per participar en aquesta convocatòria d'ajudes pot realitzar-se a partir del 14 de maig al 13 de juny de 2019 a través de la pàgina web https://fundacioncientifica.aecc.es.

Cuidar i retenir el talent investigador a casa nostra

Totes les sol·licituds seran sotmeses a una avaluació -tècnica externa per l'Agència Estatal d'Investigació (). Una de les línies estratègiques de l' és cuidar i retenir el talent investigador a casa nostra. Amb aquesta finalitat, posa a disposició de la comunitat científica Ajudes que cobreixen totes les etapes de la carrera professional d'un investigador, des de les primeres pràctiques al laboratori, quan encara no ha completat els seus estudis a la universitat, fins a la seva estabilització com a investigador de referència en el seu camp que participa en consorcis internacionals de recerca en càncer.

D'aquesta manera, a més de retenir el talent científic, es pretén generar pedrera i garantir un sistema de recerca en càncer estable al nostre país. Per a això, des de 2011, l' ha invertit 56 milions d'euros en 334 projectes duts a terme en més de 105 centres d'investigació distribuïts en 30 províncies sent l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer.

  

En l'àmbit autonòmic, a Catalunya s'han invertit 22,2 milions d'euros en 82 projectes duts a terme en 22 centres d'investigació.

Lleida ja compta amb un d'aquests ajuts per retenir el talent investigador

D'altra banda, Lleida ja compta amb un d'aquests ajuts per retenir el talent investigador. Concretament, el 2017, la doctora en Biologia per la UdL i investigadora postdoctoral de l' Lleida, Anna Macià, va rebre una beca de nivell nacional per investigar sobre el càncer de pell. El seu treball consisteix en l'estudi de l'heterogeneïtat tumoral al melanoma humà i en les resistències a fàrmacs convencionals i el procés d'autofàgia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari