Catalunya Diari

L’AECC Lleida recapta 27.000 € durant la Col·lecta

L'entitat va sortir al carrer amb el suport d'unes 470 persones voluntàries en 31 taules, repartides pels diferents carrers de la ciutat

L'AECC – Catalunya contra el Càncer Lleida va recaptar 27.000 € el passat dijous, durant la celebració de la tradicional Col·lecta anual. Un any més ha superat la xifra de l'anterior edició. Aquest any, l'AECC Lleida va sortir al carrer amb el suport d'unes 470 persones voluntàries en 31 taules, repartides pels diferents carrers de la ciutat.

La Col·lecta permet a l'AECC Lleida sortir al carrer i agafar el pols a la societat. En un moment en què, a més de recaptar fons, l'AECC té l'oportunitat d'informar sobre les seves activitats, programes i serveis; conscienciar sobre hàbits de vida saludables i apropar la realitat dels pacients de càncer a la població.

Gràcies a la col·lecta i altres activitats i col·laboracions, l'AECC Lleida ha aconseguit estar present en més de 95 delegacions i juntes locals repartides per tota la demarcació, ha organitzat més 140 conferències divulgatives i de prevenció, on van assistir gairebé 17.000 persones; i ha aconseguit arribar a 7.105 nens amb tallers de prevenció.

També compta amb més de 550 voluntaris i col·laboradors que participen en les diferents accions de l'associació per als més de 1.000 pacients i família atesos per professionals del sector mèdic-social: com psicòlegs, fisioterapeutes i treballadors socials, entre altres. A més, l'AECC Lleida compta amb el suport econòmic de més de 3.800 socis.

  

 

Primers resultats de la investigació de la doctora lleidatana Anna Macià

Els fons recaptats ajuden a la investigació contra el càncer. Actualment l'AECC té 56 milions d'euros en 334 projectes en desenvolupament, entre els quals, i des de l'any 2017, la Dra. Anna Macià, biologia per la UdL, porta a terme un projecte d'investigadora postdoctoral a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida - Fundació Pifarré (IRBLleida).

El projecte de la doctora, 'Estudi de l'heterogeneïtat tumoral en el melanoma humà. Estudi de les resistències a fàrmacs convencionals i el procés autofágico', ha pogut abordar i complir la major part dels objectius que es plantejaven per estudiar la resistència del melanoma als tractaments farmacològics. De moment, el projecte es troba en fase experimental i els avenços encara no s'ha pogut traslladar a pacients amb melanoma, encara que l'objectiu és aconseguir una futura aplicació clínica.

«El finançament de l'AECC per al possible desenvolupament del projecte suposa un canvi en la meva carrera com a investigadora. El suport de milers de persones per poder finançar projectes de recerca és molt important per ajudar a avançar amb el diagnòstic, tractament i la prevenció de l'aparició del càncer. Amb un granet de sorra es poden fer muntanyes», afirma la doctora Macià.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari