Catalunya Diari

L’AECC Lleida posa en marxa les ‘Rutes Saludables’ a Lleida i Alcarràs

L’objectiu és promocionar l’exercici físic i els hàbits saludables entre la població general

L'AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida posarà en marxa el pròxim 3 de maig a Lleida i Alcarràs el programa de prevenció 'Rutes Saludables' dirigit a tota la població. Aquesta activitat, duta a terme per voluntaris i voluntàries de l'AECC, té l'objectiu de promocionar l'exercici físic i els hàbits saludables entre la població general.

D'altra banda, a Lleida ciutat també s'inicia dilluns 'Rutes Saludables amb Marxa Nòrdica' impartida per un instructor professional i ha estat organitzada conjuntament amb FeSalut. El sedentarisme és un dels quatre factors de risc més importants per a la salut: és culpable del 6% de les morts de tot el món; incrementa en un 20-25% el risc de càncer de còlon i de mama; i augmenta el risc de diabetis i cardiopatia isquèmica en un 30%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de participants de la marxa nòrdica de l'AECC de Lleida
L’AECC Lleida posa en marxa les ‘Rutes Saludables’ a Lleida i Alcarràs | LleidaDiari.cat

A Lleida ciutat, les 'Rutes Saludables' constaran de dos grups reduïts que es desenvoluparan els dimarts a partir de les 10 hores i els dijous a les 19 hores. Ambdós grups, fins a mitjans de juny, quedaran setmanalment per a realitzar diversos itineraris per la ciutat, amb una durada aproximada d'una hora.

Rutes relacionades amb llocs emblemàtics de la ciutat

El grup dels dimarts realitzaran rutes relacionades amb llocs emblemàtics de la ciutat. En canvi, el grup dels dijous faran rutes relacionades amb personatges il·lustres lleidatans.
A Alcarràs, l'activitat es durà a terme en cinc grups que es desenvoluparan els dilluns a les 9 hores, els dimarts a les 19.00 hores, els dimecres a les 19.00 hores (dos grups) i els dijous a les 9 hores.
'Rutes Saludables' és un espai de promoció de l'activitat física, però no és una activitat esportiva, per tant, el paper dels voluntaris i voluntàries de l'AECC consistirà a acompanyar i motivar a les persones que participin; informar de les característiques de la ruta i registrar les dades necessàries per a poder mesurar si l'activitat ha servit als participants per a incrementar l'exercici que realitzen habitualment.

Rutes saludables amb marxa nòrdica

A més, l'AECC Lleida activarà el pròxim 3 de maig dos grups de marxa nòrdica a Lleida ciutat. Aquesta activitat també s'engloba dins del programa de prevenció 'Rutes Saludables' i ha estat organitzada conjuntament amb FeSalut. En aquesta ocasió, els responsables de l'activitat seran un instructor professional d'exercici físic perquè per fer marxa nòrdica es necessita una formació específica.

Les 'Rutes Saludables' amb marxa nòrdica constaran de dos grups reduïts que es desenvoluparan els dilluns a les 19 hores i a les 20 hores. Ambdós grups, fins a mitjans de juny, quedaran setmanalment per a realitzar diversos itineraris per la ciutat, amb una durada aproximada d'una hora. D'altra banda, les 'Rutes Saludables' amb Marxa Nòrdica del Pirineu continuen cada cap de setmana, fins al 6 de juny, a diferents punts. Concretament, s'estan realitzant a Tremp, la Vall Fosca, la Pobla de Segur, Sort i la Seu d'Urgell.


Comentaris

envia el comentari