Catalunya Diari

L’AECC Lleida surt al carrer a 'tatuar-se' la ciència

Els estudiants i personal de la universitat es podien sumar aquest projecte de voluntariat

Imatge de la jornada
Imatge de la jornada | LleidaDiari.cat

Amb motiu del Dia Mundial de la Investigació en Càncer, que cada any se celebra el 24 de setembre, l'AECC - Catalunya contra el Càncer de Lleida ha sortit al carrer per mostrar als joves la feina que fa el voluntariat científic.

Concretament, l'AECC Lleida ha instal·lat una taula informativa al hall de la Facultat de Medicina de la UdL, on els estudiants i personal de la universitat es podien sumar aquest projecte de voluntariat. Fins i tot, els visitants es van poder tatuar una proveta o una partícula d'ADN.

L'AECC torna a demanar un Pla Nacional d'Investigació en Càncer

Els voluntaris científics són els encarregats d'apropar la investigació contra el càncer a la societat i implicar-la a través de tallers, com per exemple extracció d'ADN d'un plàtan o crear nano càpsules.

  

l'AECC torna a demanar un Pla Nacional d'Investigació en Càncer
Imatge de la jornada
Imatge de la jornada | LleidaDiari.cat

 

A més, l'Associació ha posat de manifest la necessitat que té Espanya de posar en marxa aquest Pla, ja que, a més d'aconseguir aquest objectiu de supervivència, permetria enfortir l'economia del país en potenciar la I+D+i; situaria a Espanya entre els estats moderns més avançats en el seu compromís enfront del càncer i afermaria el lideratge d'Espanya en les polítiques europees del marc "Horitzó Europa" i, entre altres èxits, permetria que es pugui fer front al càncer local globalment.

Ajudes a investigació a Lleida

Actualment, la Fundación AECC finança amb 60.000 € cada any (4 en total) una beca postdoctoral a la Dra. en Biologia per la UdL Anna Macià Armengol. El projecte de l'Anna Macià és un dels 95 projectes finançats per la Fundación a Catalunya. També l'associació té pendent d'atorgar una altra beca predoctoral de 3 anys prorrogable a un any més amb una dotació de 21.000 anuals.

WCRD, una campanya mundial per la supervivència del càncer

Què passaria si es paralitzés la recerca en càncer? Segons dades de la IARC (l'Agència de l'OMS per a la recerca en càncer) en l'any 2030 en el món moriria una persona a causa de la malaltia cada 1,5 segon i a Espanya ho faria cada 3,8 minuts. Per aquest motiu, l'AECC va posar en marxa l'any 2016 una iniciativa global d'impuls a la recerca en càncer que ha comptat amb l'adhesió de les majors entitats de lluita contra la malaltia de tot el món.

La campanya del Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD en les seves sigles en anglès), que se celebra cada 24 de setembre a commemoració de la data de naixement del Nobel espanyol Severo Ochoa, té com a objectiu conscienciar a la població que evitar que s'aturi la recerca en càncer és responsabilitat de tots. Per a més informació sobre aquesta campanya mundial i la Declaració Mundial punxar en el següent enllaç: www.worldcancerresearchday.com.

Imatge de la jornada organitzada per l'AECC
Imatge de la jornada organitzada per l'AECC | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari