Catalunya Diari

L’AECC a Lleida treballa durant l’estiu l’agenda d’activitats adaptada als nous temps

Durant el 2020, l'AECC a Lleida va atendre a més de 1.300 persones entre pacients de càncer i familiars

L'AECC – Catalunya contra el Càncer a Lleida continua treballant durant l'estiu en l'agenda d'activitats per a pacients de càncer i familiars de tota la demarcació de Lleida. Aquestes activitats continuaran estant adaptades a la pandèmia i a les mesures sanitàries en tot moment.

Pel que fa als serveis habituals de l'Associació, com atenció psicològica, atenció social, assessorament medicosanitària, assessorament nutricional, assessorament capil·lar, fisioteràpia, entre altres, es continuen oferint de manera presencial, online o telefònica.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant el 2020, l'AECC a Lleida va atendre a més de 1.300 persones entre pacients de càncer i familiars. El nombre de persones ateses i d'activitats, en general, ha estat una mica inferior al del 2019 a causa de l'arribada de la pandèmia.

Imatge de voluntaris de l'AECC de Lleida
L'aecc a Lleida treballa durant l’estiu l’agenda d’activitats adaptada als nous temps | LleidaDiari.cat

El fet que molts pacients tinguessin por a sortir al carrer i contagiar-se, ha estat un altre gran factor perjudicial. Per aquest motiu, l'Associació va crear uns tallers per afrontar i gestionar la por al contagi.

Molts dels pacients de l'AECC no estan acostumats a les noves tecnologies

A més, se suma que molts dels pacients de l'AECC no estan acostumats a les noves tecnologies, i això dificultava la participació en moltes activitats o consultes online. Fins i tot, la gran complexitat que el territori lleidatà té per les distàncies entre municipis, també ha estat una dificultat agreujada per la pandèmia.

«Ha estat una època difícil com a la resta de sectors, però els pacients de càncer s'han vist afectats tant econòmicament com pel retard en proves o consultes mèdiques. La pandèmia ha agreujat una situació de vulnerabilitat prèvia que ja havien viscut moltes persones amb càncer i ha creat més necessitats», asseguren des de l'associació.

El 2020, el nombre d'ajudes econòmiques que va oferir l'AECC a Lleida se'n van gairebé triplicat. En total, es van aportar més de 21.000 € a famílies afectades pel càncer, en canvi el 2019 no van arribar a 10.000 €.

«També el fet que els nostres voluntaris no poguessin estar present al carrer o a les entitats on normalment estaven al costat dels pacients explicant els nostres serveis o les seves pròpies experiències, ha fet que no poguéssim arribar a tantes persones», afegeixen.

Adaptar per conviure amb la COVID-19

Tot i això, l'AECC a Lleida no va parar en cap moment i es va adaptar per conviure amb la COVID-19. L'associació va treballar des de casa durant tot el confinament i va oferir continuar amb tots els seus servies de manera online o per telèfon. Les activitats de prevenció i d'hàbits saludables també van continuar, tot i els constants canvis socials que els Governs dictaven. "S'hi havia d'estat constantment adaptant les activitats per poder complir les restriccions", afirmen des de l'AECC.

Durant l'any passat es van realitzar més de 25 conferències online, on van participar gairebé 4.000 persones. També es va dur a terme la Cursa més llarga de la història a tota la demarcació de Lleida, on van participar gairebé 1.800 lleidatans; i el primer Congrés català de persones amb càncer i familiars, on es van inscriure 670 catalans dels quals 113 van ser de Lleida. Actualment, l'Associació té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb l'ajuda d'uns 800 voluntaris i un total de 4.425 socis.


Comentaris

envia el comentari