Catalunya Diari

Afrucat porta a municipis a Lleida els primers treballadors del camp des de Romania

Els 10 autocars han viatjat a una capacitat del 50% i els temporers treballaran a Soses, Alcoletge, Albatàrrec i Fraga

Treballadors collint nectarines en una finca agrícola d'Alcarràs
Treballadors collint nectarines en una finca agrícola d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

Els primers 250 treballadors del camp per a la campanya de la fruita, procedents de Romania, han arribat aquest passat diumenge a Lleida a través d'un viatge organitzat per Afrucat, l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya.

Els temporers treballaran als municipis del Segrià de Soses, Alcoletge i Albatàrrec i a Fraga, a Osca. Tots han viatjat des de Romania en 10 autocars de la companyia Tabita Tours que ha realitzat el trajecte amb el 50% de les places ocupades i amb tots els passatgers fent ús de mascareta.

Afrucat ha organitzat aquest viatge per encàrrec de les seves empreses associades

Afrucat ha organitzat aquest viatge per encàrrec de les seves empreses associades i preveu portar fins a finals de juny un total de 577 persones per treballar al camp. Tots els treballadors han vingut amb contracte de treball i responen a perfils de treballadors fixes-discontinus amb tasques de responsables o encarregats, ja sigui de camp com de centrals. Per la seva banda, des d'Afrucat han indicat que totes les seves empreses associades disposen d'un protocol específic per a minimitzar i detectar el possible contagi de la Covid-19 entre els seus treballadors, a més d'estar preparades per aplicar mesures de temperatura i detecció dels símptomes.

Els temporers no han de passar la quarantena

Des d'aquest dissabte els treballadors del camp que accedeixen a l'estat espanyol amb contracte de treball ja no tenen l'obligació de passar la quarantena però tenen els moviments limitats i només poden sortir dels seus domicilis per anar a comprar, a la farmàcia o a treballar. Des d'Afrucat assenyalen que en diverses ocasions ja havien manifestat que la mesura que obligava a la quarantena els treballadors procedents d'altres països europeus, però que no la feia passar a treballadors que venien d'Andalusia o Múrcia, era una mesura «no uniforme».


Comentaris

envia el comentari