Catalunya Diari

L’Agència de l’Energia de Lleida organitza una jornada adreçada a administradors i veïnat

Se celebra el dia 5 de maig i s’hi presentaran els 4 projectes pioners d’autoconsum compartit a Lleida

L'Agència de l'Energia de Lleida organitza el pròxim dimecres 5 de maig una jornada sobre l'autoconsum d'electricitat col·lectiu en blocs de pisos amb la col·laboració del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

«L'arribada de l'autoproducció col·lectiva d'electricitat en blocs de pisos, reptes i oportunitats» és el títol de la jornada, que vol donar respostes a la creixent demanda d'informació per part dels veïns i veïnes per a la instal·lació de panells fotovoltaics per compartir l'energia generada.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es tracta d'una modalitat molt favorable per als veïns i veïnes que s'ha vist afavorida per canvis en la normativa. «En plena emergència climàtica l'autoproducció col·lectiva genera a les comunitats que viuen en blocs de pisos estalvi econòmic, i compta a més amb estímuls en forma de bonificacions per part de l'ajuntament», ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, qui ha afegit que aquesta modalitat, encara en creixement, «representarà un gran impuls a l'autogeneració i l'autoconsum d'energia verda al municipi, alhora que és una bona oportunitat per a les nombroses empreses locals de qualitat que treballen en aquest àmbit».

Imatge d'unes plaques solars
L’Agència de l’Energia de Lleida organitza una jornada adreçada a administradors i veïnat | LleidaDiari.cat

La trobada s'adreça principalment a comunitats de blocs de pisos

La trobada s'adreça principalment a comunitats de blocs de pisos, ja que és en aquest tipus d'habitatges plurifamiliars on viu la majoria de la població de Lleida. Tots els continguts que s'hi tractaran van dirigits especialment als administradors i administradores de finques, presidents i presidentes de les comunitats i als veïns i veïnes.

Durant la jornada s'abordaran les principals inquietuds i dubtes que qualsevol comunitat es planteja a l'hora d'instal·lar al teulat comunitari plaques solars, i es facilitaran recursos per tirar endavant projectes d'autoproducció col·lectiva. També s'hi presentaran els primers projectes d'autoconsum compartit a Lleida que ja estan en marxa.

L'increment del nombre de consultes sobre l'autoconsum compartit en els darrers mesos han portat a l'Agència de l'Energia de Lleida a programar aquesta jornada, en la qual es donarà resposta als principals dubtes que el veïnat es planteja a l'hora d'impulsar una fotovoltaica compartida. La jornada comptarà amb la participació de Manel Sastre, autor de la 'Guia pràctica per a l'autoproducció en bloc de pisos' de la cooperativa Som Energia. També hi participaran veïns impulsors d'instal·lacions de fotovoltaica col·lectiva, administradors de finques, dinamitzadors de plantes fotovoltaiques en blocs de pisos, així com l'equip tècnic de l'Agència de l'Energia de Lleida.

L'estratègia municipal per fer front a l'emergència climàtica

Aquesta jornada forma part de les accions de l'estratègia municipal per fer front a l'emergència climàtica i fomentar la transició energètica, la qual té dues línies bàsiques d'actuació: la impulsió de l'autogeneració i l'autoconsum d'energia verda al municipi i la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica. Podeu consultar el programa complet i fer la inscripció a la jornada en aquest enllaç.


Comentaris

envia el comentari