Catalunya Diari

Agenda Jove, les propostes refrescants per gaudir de l’estiu

Recull més de 50 propostes esportives, educatives i de lleure del Departament de Joventut, així com de grups i entitats juvenils

Imatge d'escalada a Lleida | LleidaDiari.cat

L'Agenda Jove 2017 del Departament de Joventut de la Paeria planteja més de 50 propostes variades per gaudir de l'estiu. L'edició per aquesta època de l'any inclou activitats promogudes pel mateix departament i també per altres regidories municipals, iniciatives de grups de joves i activitats organitzades per entitats juvenils, que conjuntament ofereixen unes 500 places. L'Agenda Jove de l'estiu 2017 és refrescant i amb propostes per a tots els gustos, perquè els joves puguin fer activitats de lleure, alhora que esportives i educatives, en aquests mesos de l'any, quan es disposa de més temps lliure.

  

Entre altres, el grup de joves Room 1830 s'han adherit a l'Agenda d'estiu amb activitats nocturnes esportives i de lleure gratuïtes, per a participants de 18 a 30 anys, que van iniciar-se els dimecres i els divendres de juliol i que encara tenen continuïtat tot l'agost, de 00.30 a 02.30 hores a La Palma. Els tallers d''A l'estiu Magraners és viu' són una altra proposta de l'Agenda Jove, que arriba de la mà de l'Associació Ecològico-cultural de Magraners-l'Hangar, amb una sèrie d'activitats gratuïtes, que segueixen a l'agost, vinculades a la papiroflèxia, els monòlegs o els titelles amb materials reciclats.

Entre les novetats cal assenyalar algunes setmanes temàtiques. La setmana científica, en què es va ensenyar a fer drons submarins, i la titulada 'Congelar l'Avui', on es va aprendre a elaborar missatges per a futures generacions a través de l'audiovisual, han estat algunes de les activitats més exitoses. Al mes de juliol també es va organitzar l'Audiovisual Aquàtic' per rodar un curtmetratge experimental sota l'aigua. La 'Setmana dels Xefs', ha permès elaborar plats amb l'ajuda d'un cuiner professional, i a la 'Setmana dels Esports' es practica escalada, BTT, korfball i piragüisme, a més de piscina i excursió. Les setmanes temàtiques són activitats matinals que s'han adreçat específicament als joves de 13 a 17 anys.

 

Un altre bloc de l'Agenda són les activitats artístiques, amb tallers de cant, de teatre, d'iniciació a la fotografia digital i fins i tot de com fer un mural. Hi ha propostes per aprendre a fer acrobàcies amb teles o a realitzar un videoclip. El taller de comèdia musical 'Hoy no me puedo levantar' s'ha desenvolupat a finals de juliol als Bucs d'Assaig el Mercat, seguint el guió musical de les cançons del grup Mecano.

L'Agenda Jove també contempla un bloc per practicar idiomes en grups de conversa en anglès, tant a nivell bàsic com avançat, a més d'un seguit de sortides i excursions a l'estany pallarès de Montcortés i a Portaventura. Pel que fa a les activitats esportives, s'ha pogut triar entre el Campionat de Futbol7 al Camp Escolar i la pràctica del Korfbal, un esport d'equips mixtes. Tampoc han faltat les activitats a les piscines amb el ja consolidat 'Estiu Xoff'.


Comentaris

envia el comentari