Els agents cívics fan 13.000 actuacions a la ciutat en el primer semestre de l’any

Imatge d'agents cívis per l'Eix Comercial de Lleida

Imatge d'agents cívis per l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Els agents cívics de l'Ajuntament de Lleida han fet 13.077 actuacions a la ciutat durant el primer semestre de l'any. La figura de l'agent cívic dóna suport al cos de la Guàrdia Urbana i vetlla pel compliment de les ordenances municipals, sobretot en aspectes relacionats amb el civisme i la convivència a l'espai públic. Les actuacions que han fet en aquests sis mesos tenen especial incidència en matèria de trànsit, amb 4.800 accions, principalment per avisos a vianants que travessen el carrer de manera incorrecta o l'estacionament en espais on està prohibit. També fan una tasca assistencial important, amb unes 4.000 registrades, ja sigui d'informació i auxili al ciutadà o de protecció al voltant dels centres educatius, a les entrades i sortides dels infants als centres.

 

L'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha reconegut el treball que fa l'agent cívic a la ciutat i, entre altres, ha comentat les actuacions que fan relacionades amb el civisme, per l'incompliment de l'ordenança o avisant els propietaris de gossos que han de portar-los amb corretja. Mínguez ha apuntat els avisos que fan per anomalies a la via pública, ja sigui per desperfectes en parcs i jardins, en el mobiliari urbà o a la vorera. Per això, ha afegit, l'agent cívic fa una funció destacada a la ciutat i es converteix en un canal de comunicació entre la ciutadania i l'Ajuntament. Mínguez ha agraït el servei que fa en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Lleida.

 

Un total de setze agents, a més de dues persones que han fet tasques d'administració, han estat actius durant el primer semestre de l'any. Actualment, n'hi ha set que continuen, ja que el seu contracte té un any de durada. Els agents són seleccionats entre les persones que es troben en situació d'atur, inscrites a l'Institut Municipal d'Ocupació, l'IMO, o al Servei d'Ocupació de Catalunya, el SOC. El programa està subvencionat per la Generalitat i es desenvolupa amb la col·laboració de la Paeria, a través de l'IMO.