Catalunya Diari

Els Agents Rurals alerten sobre la venda il·legal d'animals per Internet

El cos recomana que abans de comprar es comprovi que el criador o venedor està legalitzat
Imatge de la venda de cadells de gos
Imatge de la venda de cadells de gos | @agentsruralscat

Els Agents Rurals alerten sobre la venda il·legal d’animals de companyia per Internet. Durant aquest any 2018, a Catalunya, els Agents Rurals ja han tramitat nou denúncies per cria i venda il·legal d’animals de companyia, la majoria per Internet. Les infraccions més repetides han estat la cria d’animals de companyia sense estar inscrit en el Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya i la venda d’animals de companyia sense la inclusió del número de Nucli Zoològic, sigui presencialment o per mitjà d’una pàgina web. Cal remarcar el fet que les persones denunciades són particulars que es dedicaven a la cria i venda il·legal d’aquests animals.

 

Els Agents Rurals recomanen que abans de comprar un animal de companyia es comprovi sempre que el venedor o criador estigui legalitzat i reclamar si és inclòs al Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya. El número de registre ha d’estar en un lloc visible, també en la venda per Internet. La inclusió en el Registre de Nucli Zoològic és l’única manera que els compradors es poden assegurar de comprar un animal sa tant físicament com psíquicament. El criador o venedor ha de lliurar al comprador totes les dades d’identificació de l’animal, la seva procedència, les característiques de la raça i les necessitats específiques.

 

També ha d’informar sobre els consells bàsics d’educació i les condicions de manteniment avalades per un veterinari. Una de les causes principals d’abandonament de milers d’animals cada any és la cria il·legal feta per particulars que no estan legalment registrats. Les denúncies interposades han estat trameses als ajuntaments corresponents i al Departament de Territori i Sostenibilitat, segons cada cas. Les sancions en aquests casos poden anar des dels 400 euros als 2.000 euros, ja que es considera una infracció greu (DL 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals).

Un altre anunci de venda de gossos
Un altre anunci de venda de gossos | @agentsruralscat

 Comentaris

envia el comentari