Catalunya Diari

Denuncien aglomeracions als accessos dels hospitals de Lleida

La denúncia l'ha fe

Imatge de les aglomeracions registrades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el dia 6 de novembre de 2020.
Imatge de les aglomeracions registrades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. | Marea Blanca de Ponent i Pirineus

Diversos usuaris i usuàries i representants dels treballadors i les treballadores dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida han mostrat el seu malestar per la saturació de gent en els accessos als centres hospitalaris de la capital del Segrià. Una queixa a la qual s'ha sumat la Marea Blanca de Ponent i Pirineus. L'entitat ha expressat el seu malestar a través d'un comunicat fet públic aquest dissabte al matí, en el qual asseguren que «diàriament es produeixen aglomeracions al vestíbul d'entrada dels hospitals lleidatans, a conseqüència de la confluència de pacients, acompanyants i treballadors».
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Una situació, segons argumenten a través d'aquest comunicat, «que pot agreujar-se amb l'arribada de les baixes temperatures, ja que molts acompanyants ara s'esperen a l'exterior dels hospitals». Quan comenci a fer més fred, podria ser que aquestes persones entressin dins l'hospital a esperar el seu acompanyant, i per tant, aquesta opció «contravé les mesures de protecció contra l’epidèmia i facilita el risc de contagi».
 
 
La Marea Blanca de Ponent i Pirineus assegura també que en alguns Centres d'Atenció Primària (CAP) de Lleida s’estan produint llargues cues d’espera a la intempèrie, com ha passat aquesta setmana al centre de Balàfia-Pardinyes, «amb esperes superiors a una hora». En aquest sentit, afegeixen: «La Marea ens fem nostra l’exigència al Departament de Salut per tal que habilitin accessos o llocs d’espera preveient els dies de baixes temperatures».
 
 

Comentaris

envia el comentari