Catalunya Diari

Un agricultor lleidatà defensarà els interessos de milers de productors europeus de farratge

Entre els seus principals reptes està el promocionar internacionalment la qualitat de l'alfals espanyol i europeu

Imatge d'arxiu de les mans d'un agricultor
Un agricultor lleidatà defensarà els interessos dels 120.000 productors europeus de farratge | Pixabay

L'agricultor lleidatà, Robert Jaimejuan (Alcarràs, 1974), defensarà els interessos de més de 120.000 productors europeus de farratge durant els pròxims quatre anys, després de la seva reelecció com a vicepresident del Grup de Treball de Farratges dessecats del COPA-COGECA.

Entre els principals reptes que es planteja durant el seu nou mandat, està el de promocionar internacionalment l'excel·lent qualitat de l'alfals espanyol i europeu i consolidar les exportacions al mercat xinès. A més, treballarà per a donar a conèixer a l'opinió pública els múltiples beneficis ambientals de la producció de l'alfals, necessaris per a l'alimentació dels remugants. "És necessari difondre els aspectes positius que implica aquest cultiu, lligat a la producció animal, que el consumeix, en gran part.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Què permet el cicle del cultiu d'aquest tipus farratges?

El cicle del cultiu d'aquest tipus farratges permet fixar el CO₂, en capturar el nitrogen atmosfèric. Podem afirmar que capta més gasos d'efecte d'hivernacle dels quals produeixen els animals que s'alimenten d'aquest farratge, és a dir, redueix la contaminació. D'altra banda, també redueix l'erosió i millora l'estructura del sòl, en tractar-se d'un cultiu pluriennal. A més de constituir un refugi per a gran nombre d'insectes i animals, contribueix a la biodiversitat, afavorint l'apicultura", ha subratllat Jaimejuan.

En l'àmbit estatal, el responsable de COAG treballarà per a lligar aquests avantatges als nous eco-esquemes de la PAC, ja que els beneficis mediambientals i la gran qualitat nutricional per a l'alimentació de remugants permet tancar un cicle molt beneficiós per a tots dos sectors. Es tracta, a més, d'afavorir un cultiu de proximitat i de cercle tancat. "Cal incrementar i revaloritzar el consum de l'alfals, per la seva aportació de proteïna en l'alimentació animal, de la qual la Unió Europea és deficitària, i per aquest motiu manté una gran dependència a les importacions de soia transgènica", ha puntualitzat.

Agricultor professional

Robert Jaimejuan és agricultor professional, diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Lleida i Postgrau en Gestió Estratègica de l'Empresa Agroalimentària (PGEA) per la Universitat de Lleida. Gestiona una explotació mixta agrícola-ramadera de 600 ha d'alfals, 150 ha de plantes farratgeres, 350 ha de rotació de cereal i cultius agrícoles i de 4.000 bovins d'esquer a Alcarràs (Lleida).

Des de 2016, compagina la gestió diària de la seva explotació amb el càrrec de responsable del sector de farratges de COAG en l'àmbit estatal i la vocalia en la Junta Directiva de l'Organització Interprofessional de Farratges Espanyols (AIFE). A més, des de fa 20 anys és el responsable d'aquest sector a JARC.


Comentaris

envia el comentari