Catalunya Diari

Agricultura destinarà 21,8 MEUR a ajuts a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries

Beneficiaran a un total de 805 emprenedors catalans, més de la meitat dels quals són de la demarcació de Lleida

Imatge d'unes peres de Lleida | IRTA

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ampliat fins a 805 el nombre de persones beneficiàries dels ajuts per a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, amb un import total que puja a 21.800.423,01 euros i representa un volum d'inversió de més de 53 milions d'euros. Es tracta de la segona part d'aquests ajuts corresponents al Contracte Global d'Explotació (CGE), uns ajuts que tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). D'aquesta manera, Agricultura ha resolt favorablement la totalitat de sol·licituds que complien els requisits corresponents a la convocatòria 2016. Les persones beneficiàries d'aquest ajut rebran en els pròxims dies les resolucions corresponents, segons han informat des de la conselleria. Territorialment, cal destacar que més de la meitat de peticions (452) provenen de la demarcació de Lleida.

El mes de maig passat, Agricultura ja havia concedit l'ajut a 392 emprenedors catalans per a inversions que incrementaven la viabilitat de l'empresa o promovien l'ús de tecnologies agrícoles innovadores. Les convocatòries del 2015 i 2016 han estat "excepcionals" pel que fa al volum de sol·licituds del Contracte Global d'Explotació (CGE), segons el departament. Concretament, per a l'ajut a la millora de la competitivitat, s'han rebut un total de 1.065 sol·licituds en aquesta convocatòria 2016. Així, febrer passat, el Govern va decidir ampliar al màxim el pressupost per a aquest ajut. D'acord amb aquest nou pressupost, s'ha resolt aquest segon grup d'expedients aprovats amb pressupost ampliat de l'any 2018 i un tercer grup amb la nova aportació del 2019.

Aquesta línia d'ajuts fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, en facilita la reestructuració i modernització i n'incrementa la participació i orientació cap al mercat. Dona suport a inversions productives per a la reestructuració d'explotacions i per a la millora de les condicions d'higiene i benestar animals, i a aquelles que suposen un increment del valor afegit i una millor classificació, condicionament, transformació i comercialització dels productes agraris de l'explotació mateixa. En aquesta línia, des d'Agricultura destaquen "l'esforç" dels titulars d'explotacions agràries per invertir en la seva modernització, i també el que porta a terme l'Administració catalana per donar el màxim suport a aquest tipus de projectes.


Comentaris

envia el comentari