Catalunya Diari

Així van viure l'agressió de l'apunyador de Lleida les seves cinc víctimes

Les persones afectades expliquen que no el van veure venir i que els va atacar sense dir-los res

Una de les víctimes de l'apunyalador de Lleida, sortint de declarar. | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dimarts la segona jornada del judici contra l'apunyalador de Lleida, en què han declarat les víctimes i una quinzena de testimonis. Els cinc afectats han coincidit en explicar que l'agressor els va atacar sense dir-los res i que no es van poder defensar. La primera víctima a declarar ha estat el jove d'origen peruà, que va rebre dues ganivetades a l'esquena. El noi ha explicat que no el va veure venir, que va notar dues punxades per darrere, que es va girar, que va veure l'acusat marxant i es va veure la sang. «Vaig pensar que em moriria», ha afegit. A causa de l'atac, ha explicat, té molèsties al l'hora de respirar i està inquiet quan va pel carrer i vigilant quan s'atura a un semàfor, ja que l'agressió va tenir lloc quan esperava per creuar el carrer. 

Aquest jove va veure també com vint metres més enllà l'acusat va apunyalar una dona que anava amb un mocador al cap i estava acompanyada d'un nen. La víctima, de nacionalitat algeriana, anava amb el seu fill i ha explicat que tant ella com el nen tenen por de sortir al carrer i es mediquen per l'ansietat. «El meu fill va estar molts dies sortint al carrer amb caputxa, per amagar-se», ha dit, i ha afegit que arran dels fets van haver de canviar de pis. 


L'única víctima de nacionalitat espanyola, ha explicat que anava «malforjat» perquè estava fent mudança, que no anava gens arreglat i que a vegades el confonen amb un marroquí. L'advocat de l'acusat, però, Jon Zabala, s'ha mostrat sorprès per aquesta última afirmació, ja que no ho havia declarat mai, ha dit, i els seus pares i ell són espanyols.

El ciutadà xinès que ha declarat en quart lloc ha dit que l'acusat va anar a apunyalar-lo a ell i que inclús va apartar una dona que tenia al davant per arribar a ell. Va trigar en curar-se un any a causa de les ferides patides, ja que la ganivetada va ser a l'estèrnum. A més, dos mesos després dels fets, va haver de tornar a ingressar perquè li feia molt mal el pit i ara no pot fer esforços. Tant ell com les seves filles, ha afegit, tenen por als ganivets des del dia de l'agressió. 

La víctima que va sortir més malparada va ser l'home d'origen paquistanès. Va ser l'últim en rebre l'atac i el ganivet li va quedar clavat a l'espatlla. "No puc caminar més de deu minuts seguits perquè se m'adorm la cama i he de parar", ha declarat. L'home, que necessita crosses per moure's, també té dificultats per dur una vida normal i necessita l'ajuda de terceres persones.


Comentaris

envia el comentari