Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida instal·la les 19 primeres càmeres a l'Horta per combatre robatoris

El sistema incorpora un lector de matrícules que tractarà automàticament les dades obtingudes i les enviarà a la Urbana

L'Ajuntament de Lleida ha començat a instal·lar les primeres 19 càmeres de videovigilància a l'Horta de Lleida, tot i que n'hi ha 46 de previstes. Es tracta d'un sistema de reconeixement de matrícules que aplicarà intel·ligència artificial per tractar les dades obtingudes i detectar així conductes anòmales i avisar a la Guàrdia Urbana de Lleida.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

És una mesura que han reivindicat molt els veïns de l'Horta per tal de poder reduir la inseguretat i l'incivisme a la zona, que abasta 19.000 m2 quadrats i on viuen unes 6.000 persones. Enguany, s'hi han comptabilitzat 47 fets delictius, entre robatoris i furts, i s'investiguen 7 persones per abocaments il·legals. Durant el 2022, s'instal·laran 19 càmeres més, i les 8 restants el 2023. El projecte suposa una inversió de 413.717,3 euros.
 

L'alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, acompanyada dels regidors de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i del regidor d'Ocupació, Responsabilitat Civil i Horta, David Melé, han comprovat aquest dijous els treballs que s'han fet en la instal·lació de la primera càmera de l'Horta que s'ubica a l'encreuament dels Tres Pontets.

Càmera de vigilància
L'Ajuntament de Lleida instal·la les 19 primeres càmeres a l'Horta per combatre robatoris | Pixabay

«El Big Data aplicat a l'Horta»

Freixanet ha remarcat la transversalitat de projecte, liderat per l'àrea de Mobilitat de la Paeria i que s'ha tirat endavant amb la cogovernança de la Comissió de l'Horta. L’alcaldessa accidental de Lleida ha comentat que amb aquest sistema es podrà tenir una imatge fidedigna de l'Horta i, a més de vetllar per la seguretat, s'aportaran dades d'interès per treballar-la transversalment. Freixanet ha comentat que es pot obtenir informació del trànsit per prendre decisions sobre el manteniment i dimensionament del ferm dels camins, entre altres. Serà, ha dit, «el big data aplicat a l’Horta». 
 

El regidor Castro ha explicat que durant el 2020 es van registrar 49 fets delictius a l'Horta (robatoris i furts), i 47 aquest 2021, tot i que ha remarcat que no es poden comprar unes i altres dades pel fet que el confinament va fer caure els delictes de forma considerable. En relació amb abocaments il·legals, l'any passat es van obrir 14 investigacions i es van identificar 8 persones, a les quals s'obriran expedients sancionadors. Enguany, s'han identificat 7 persones pel mateix motiu i se seguirà el mateix procediment. Joan Ramon Castro ha apuntat que la Guàrdia Urbana de Lleida ha fet unes 700 actuacions en un any a l'Horta.
 

David Melé ha celebrat que el projecte ja s'estigui executant i que, d'aquesta manera, s'atengui una reivindicació històrica dels veïns. El regidor de l'Horta ha agraït la complicitat i el treball que s'ha fet des de les diferents regidories per implantar el millor sistema. Així mateix, ha remarcat que l'actuació permetrà millorar la seguretat i preveure accions preventives davant l'incivisme i determinades infraccions.
 


Comentaris

envia el comentari