Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida posa en funcionament les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta

El sistema incorpora un lector de matrícules que tracta automàticament les dades obtingudes i les envia a la Urbana

L'Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament el circuit de càmeres de videovigilància de l'Horta. De moment, s'han instal·lat 19 càmeres i en els pròxims dos anys s'arribarà a un total de 46.
 

Es tracta d'un sistema de reconeixement de matrícules que aplica intel·ligència artificial per tractar les dades obtingudes i detectar així possibles conductes anòmales i alertar la Guàrdia Urbana. Entre altres funcions, les càmeres permetran combatre robatoris o abocaments il·legals, així com infraccions penals o accions incíviques. Es tracta d'una mesura llargament reivindicada pels veïns de l'Horta per reduir la inseguretat i l'incivisme en aquesta zona de la capital del Segrià que abasta 19.000 m2 quadrats i on viuen unes 6.000 persones. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de l'intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, juntament amb el primer tinent d'alcalde Toni Postius, i els regidors Joan Ramon Castro i David Melé, han assistit aquest dimarts a la posada en funcionament de les càmeres de l'Horta i la seva connexió a la Sala de Comandament de la Guàrdia Urbana, un fet que facilitarà el control i gestió d'aquestes per part del cos policial.
 

Pla mitjà de l'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Castro, mostrant a l'alcalde Miquel Pueyo, el funcionament del circuït de càmeres de l'Horta, el 21 de setembre del 2021
Pla mitjà de l'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Castro, mostrant a l'alcalde Miquel Pueyo, el funcionament del circuït de càmeres de l'Horta | LleidaDiari.cat

Hi ha previst instal·lar-n'hi 46

Ara, s'han posat en marxa les primeres 19 càmeres instal·lades a l'Horta, de les 46 previstes, les quals envien directament la informació que recullen a la Guàrdia Urbana de Lleida. Durant el 2022 se'n n'instal·laran 19 més, i les 8 restants el 2023. El projecte suposa una inversió de 413.717,3 euros (IVA inclòs).
 

Pueyo ha destacat que el nou sistema de videovigilància «donarà més seguretat i tranquil·litat a l'Horta, un espai d'unes 19.000 hectàrees i on habiten unes 6.000 persones en cases disseminades». Segons Pueyo, «les càmeres permetran millorar la seguretat global de la zona, controlar actituds incíviques i fets delictius, controlar el trànsit de la zona, revisar el ferm i l'estat dels camins i, també, poder actuar de manera més contundent davant els abocaments il·legals que a vegades es produeixen a l'Horta de Lleida». Es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns de l'Horta de Lleida que s'ha fet realitat, ha afegit l'alcalde.
 

Cal destacar que durant l’any 2020 es van registrar 49 fets delictius a l’Horta (robatoris i furts), i 47 aquest 2021. Pel que fa a abocaments, ha parlat que l’any passat es van obrir 14 investigacions i es van identificar 8 persones, a les quals s’obriran expedients sancionadors. Enguany, s’han identificat 7 persones pel mateix motiu i se seguirà el mateix procediment. 


Pueyo valora positivament la reobertura de l'oci nocturn

D'altra banda, Miquel Pueyo ha valorat positivament la reobertura de l'oci nocturn, «no tant per combatre els botellots sinó per recuperar una part de normalitat». En aquest sentit, l'alcalde de Lleida considera que «no existeix una relació directa del 100% de les limitacions amb l'extensió dels botellots». Davant la celebració de les Festes de la Tardor, segons Pueyo la mesura adoptada pel Procicat ha de donar un missatge d'esperança i d'il·lusió a la ciutadania, que mereix i necessita.  

L'alcalde ha remarcat que la Guàrdia Urbana de Lleida porta a terme actuacions per combatre els botellots com ara les efectuades a la canalització o al parc sobre les Vies. 


Comentaris

envia el comentari