Catalunya Diari

Lleida aplicarà als pròxims rebuts la rebaixa del 50% del cànon de l'aigua

Suposarà uns 450.000 euors d'estalvi per als veïns i empreses de la ciutat que afronten la crisi del coronavirus

Una factura d'electricitat amb un llapis i una bombeta a sobre
L'ajuda beneficiarà a tots els lleidatans | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Lleida aplicarà als pròxims rebuts, a través de la concessionària Aigües de Lleida, la rebaixa del cànon de l'aigua establerta per l'Agència Catalana de l'Aigua per al període entre l'1 d'abril i el 31 de maig, amb motiu de les mesures per lluitar contra les repercussions econòmiques de l'epidèmia del covid-19.

Es tracta d'una rebaixa universal del 50% de l'import del cànon per a tots els usos, tant domèstics, com industrials i ramaders. L'estalvi per als ciutadans fruit d'aquesta mesura s'estima en uns 450.000 euros, aproximadament. Per una família amb consum mitjà de 9 metres cúbics al mes, l'estalvi serà de prop de 5 euros per factura, que són bimestrals. Per a la indústria, amb el mateix consum, uns 8 euros per factura.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ampliació de la bonificació de la tarifa social i de vulnerabilitat

A més, l'ACA també amplia la bonificació de la tarifa social i de vulnerabilitat, que arribarà fins al 100% del cost del cànon en tots els trams de consum, per aquests clients vulnerables. Fins ara només gaudien d'aquest cost 0 en el primer tram de consum, mesura que beneficia a unes 50.000 famílies a tot Catalunya.

L'ACA també manté vigent una altra bonificació, que permet l'ampliació dels trams. Aquestes reduccions s'apliquen a les dates de consums, que no coincideixen amb les de facturació, que són posteriors. Per tant, la major part d'aquest estalvi es podrà veure a les factures de consum d'aigua que es rebran al maig i al juny, tot i que alguns usuaris ja veuran una part de la factura que arribarà a finals d'abril.


Comentaris

envia el comentari