Catalunya Diari

Urgent: L'alcalde de Lleida demana una reunió amb Hisenda

El paer en cap es reuneix amb altres deu alcaldes de l’Estat espanyol de diferents formacions polítiques, per a reclamar 4.000 milions d’euros

Imatge de l'alcalde de Lleida en una reunió telemàtica
Pueyo demana una reunió amb Hisenda per replantejar les ajudes estatals als municipis | LleidaDiari.cat

El paer en cap, Miquel Pueyo, juntament amb altres deu alcaldes de l'Estat espanyol, ha acordat aquest dilluns matí demanar una reunió urgent a la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, per a replantejar les ajudes estatals als municipis, avançar en un nou sistema de finançament de les entitats locals que millorin l'actual i definir l'accés al finançament europeu dels ajuntaments, respecte als fons assignats a Espanya per import de 140.000 milions d'euros.

En la trobada d'alcaldes, en la qual han participat de forma telemàtica els primers edils de Madrid, València, Saragossa, Pamplona, Cadis, Granada, Girona, Reus, Santa Cruz de Tenerife i Torrelavega, s'ha decidit reclamar l'aprovació de manera urgent d'un Fons de Reconstrucció Local per valor de 4.000 milions d'euros. També s'ha acordat sol·licitar l'aportació d'un Fons de Transport de 1.000 milions d'euros, ampliables per a poder fer front als efectes que puguin esdevenir durant el 2021.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El grup d'alcaldes volen que es reconegui el protagonisme que les entitats locals han de tenir en la gestió directa dels Fons de la Unió Europea per a la Reconstrucció, fent efectiva la transferència del 14,56% d'aquests, percentatge equivalent a la participació de l'Administració Local en la despesa pública de l'Estat. Els alcaldes reivindiquen el paper fonamental que han tingut tots els ajuntaments en la gestió de la crisi sanitària i econòmica, ocasionada pel coronavirus, independentment del seu color polític o la seva situació econòmic-financera.

Un sistema d'ajuts per a tots els ajuntaments

Al mateix temps, el grup d'alcaldes també reivindica els acords adoptats per unanimitat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en els quals es reclama al Govern de l'Estat que arbitri un sistema d'ajuts per a tots els ajuntaments, per a poder fer front a les dificultats econòmiques ocasionades per la Covid. Aquests ajuts són imprescindibles perquè els municipis puguin mantenir els serveis públics i ajudar a qui més ho necessiti durant l'actual crisi econòmica.

La reunió ha finalitzat amb el compromís dels alcaldes a seguir defensant la igualtat i solidaritat en el repartiment dels fons estatals entre els municipis, això com a preservar els interessos de tots els ciutadans, independentment del municipi que resideixin i de la situació econòmica en què es puguin trobar els seus ajuntaments.


Comentaris

envia el comentari