Catalunya Diari

L'alcalde de Lleida demana trobar fórmules per a conviure amb el virus

Toni Postius ha anunciat que comença a haver «llum al final del túnel» en relació als nous casos als barris

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en una compareixença, 10/07/2020
L'alcalde de Lleida demana trobar fórmules | Catalunya Diari

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha manifestat avui la necessitat de «trobar fórmules» que compaginin les normes de protecció contra el coronavirus i que «no permetin fer una vida el més normal possible».

Segons ha informat l'alcalde durant una roda de premsa, aquesta és la idea que ahir li va transmetre en una reunió telemàtica al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, perquè, només així, s'aconseguirà que «l'impacte psicològic, social i econòmic no sigui insuportablement alt ni massa difícil de revertir». Pueyo considera que «els confinaments funcionen», però assegura que «si els apliquem durant massa temps o amb un rigor implacable, correm el risc de portar a la nostra societat al límit de la inanició».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Govern espanyol encara «no s'ha mullat»

D'altra banda, l'alcalde ha denunciat que el Govern espanyol encara «no s'ha mullat» amb relació a la nova crisi sanitària i econòmica que viu el país i, per això, l'ha instat a «moure fitxa».

  

Paral·lelament, el primer tinent d'alcalde i regidor Toni Postius ha enviat un missatge d'esperança a la ciutadania lleidatana després d'intuir en les últimes dades facilitades pel Departament de Salut que «hi ha llum a la fi del túnel». «Vam començar a tenir dades que poden convidar a l'optimisme», ha dit el regidor que, al seu torn, ha insistit en la necessitat de seguir complint amb el «mantra de mans, mascareta i distància social».

Postius ha anunciat que, després que la setmana passada l'increment de positius a Lleida ciutat arribés a arribar fins al 70% respecte a la setmana anterior, en l'actualitat aquest percentatge ha baixat fins al 20,4%. De fet, l'únic Centre d'Atenció Primària (CAP) de Lleida amb una pujada més forta de casos ha estat el de Cappont, amb un 43%. La resta ha mostrat una millora i disminució de nous positius com, per exemple, el del Centre Històric amb un registre de tot just el 0,9% respecte a la setmana passada.

Anal·litzaran les aigües residuals de Lleida

Finalment, Postius ha anunciat que la Depuradora de Lleida ha entrat a formar part d'un estudi d'analítiques d'aigües residuals que es durà a terme per la Universitat de Barcelona i la de Santiago de Compostel·la, per tal de detectar la presència de coronavirus. D'aquesta manera, ha explicat, «es permetrà actuar amb caràcter preventiu i poder avançar-nos a la reaparició futura de virus».

Des de l'Ajuntament de Lleida també s'ha obert la possibilitat que els equipaments esportius culturals de la ciutat puguin sol·licitar l'obertura de piscines sota uns criteris a supervisar i, de la mateixa manera, han anunciat la intenció d'obrir algunes públiques de Lleida per combatre les elevades temperatures estiuenques de la ciutat.

També durant aquesta setmana es lliuraran 1.600 noves mascaretes per diferents barris de la ciutat, amb l'objectiu de proveir de mesures de protecció a tots aquells col·lectius més vulnerables.

  


Comentaris

envia el comentari