Catalunya Diari

L'alcalde de Mollerussa s'ofereix al de Lleida per aturar el projecte de Torre Salses

Marc Solsona considera que el complex d'oci i comerç pot suposar una «amenaça» per a les botigues dels municipis que hi ha en un radi de 40 quilòmetres de la capital

Pla mitjà on es pot veure a l'alcalde de Mollerussa
Pla mitjà on es pot veure a l'alcalde de Mollerussa | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s'ha posat a la disposició de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per articular una estratègia en comú amb l'objectiu de frenar el projecte de l'àrea comercial de Torre Salses que està projectada a la capital de Segrià. Segons Solsona, aquest model comercial i d'oci concentrat és una «amenaça» per al comerç dels municipis situats a un radi de 40 quilòmetres de la capital, ja que pot canviar les «dinàmiques i hàbits» del dia a dia d'aquest entorn.

Solsona es va posar en contacte amb Pueyo al juny, després del canvi de govern a la Paeria, i li va oferir ajuda per «argumentar el relat del territori» contra un projecte que veu perjudicial per Mollerussa però també per altres ciutats com Tàrrega i Balaguer.

Establir qualsevol mena «d'estratègia o aliança»

Segons Solsona, l'oferiment a l'alcalde de Lleida no és per crear un «front comú'' contra Torre Salses sinó per establir qualsevol mena «d'estratègia o aliança» per evitar perjudicis al petit comerç de la capital però també de les ciutats del seu entorn. L'alcalde de Mollerussa ha contextualitzat aquest posicionament en el fet que en els darrers anys s'ha anat revertint la taxa d'atur a la capital de Pla d'Urgell, fonamentalment pel repunt de l'activitat industrial i també comercial.

Pla general de la zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses)
Pla general de la zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses) | LleidaDiari.cat

 

En aquest sentit, ha dit que les dades del mes de juny fixen en 649 les persones aturades a Mollerussa amb una taxa d'atur registral del 8,61%, una dada que al mes d'agost encara baixa més fins a situar-se en 625 persones aturades. Aquestes xifres contrasten amb la punta màxima que es va registrar el març de 2012 amb 1.260 persones aturades i una taxa del 17,93%.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari