Catalunya Diari

Alcarràs senyalitza els llocs d’interès de la vila per tal de promoure el patrimoni local

Alcarràs senyalitza els llocs d’interès de la vila per tal de promoure el patrimoni local| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 En una primera fase s’ha senyalitzat l’Església d’Alcarràs; Casa de l’Hereu; el Sindicat Agrícola; Cal Calistro; i El Fossar o el nou Centre d’Interpretació de la Història i Cultura d’Alcarràs. A més a més, al Carrer Major s’ha instal·lat un plafó amb vitrina per poder donar informació puntual sobre les exposicions que es fan a El Fossar relacionades amb el patrimoni històric. Fins al moment, aquests llocs no comptàvem amb cap rètol o plafó indicatiu, de forma que passen desapercebuts per als que no en coneixen la seva història.
 
Els plafons instal·lats estan fets amb material per protegir-los dels raigs del sol i també contra possibles actes vandàlics, com les pintades. Totes les senyals estan fabricades amb criteris d’Eco-Disseny i producció sostenible.
 
Una de les característiques rellevants d’aquest plafons informatius és que combinen el missatge tradicional escrit amb les noves tecnologies, ja que integren Codis QR als quals se’ls hi anirà afegint informació d’interès. D’aquesta manera i fent fotografies a través dels telèfons mòbils a aquesta codis es podrà accedir a més informació que es trobarà en la web de l’Ajuntament d’Alcarràs. La regidora de Patrimoni, Marina Forcada, ha assenyalat que la idea és posar en valor el patrimoni de la vila, tant als propis veïns com als de fora i fer-ho amb els màxims canals possible, també a través de les noves tecnologies.


Comentaris

envia el comentari