Catalunya Diari

Alliberen a l'Arborètum de Lleida 10 eriçons recuperats a Vallcalent

L'objectiu és que s'estableixin al jardí o si ho prefereixen colonitzin l'Horta que està just al costat

Una desena d'exemplars d'eriçó recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent han estat alliberats aquest dilluns a les instal·lacions de l'Arborètum – Jardí Botànic de Lleida. L'alliberament ha anat a càrrec de treballadors de l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, que participen en tasques de manteniment del jardí botànic i que també han col·laborat en la recollida i trasllat fins a Vallcalent.

I és que de fet, la majoria dels eriçons provenen del mateix Arborètum i van ser traslladats al centre de recuperació abans de l'hivern perquè estaven malalts per falta de menjar. Ara l'objectiu és que s'estableixin en aquest equipament o fins i tot que puguin colonitzar part de l'Horta que està just al costat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla curt d'un eriçó recuperat al Centre de Fauna Vallcalent abans de ser alliberat a l'Arborètum de Lleida
Alliberen a l'Arborètum de Lleida deu eriçons recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent | LleidaDiari.cat

Un petit mamífer característic per presentar el cos cobert de punxes

L'eriçó clar (Atelerix algirus) és un petit mamífer característic per presentar el cos cobert de punxes, de costums crepusculars o nocturns. A Catalunya habita en boscos i mateix, però també en els camps de conreu i les zones periurbanes. La seva distribució a la península es redueix a l'arc Mediterrani.

El Centre de Fauna Vallcalent rep cada any algunes desenes d'aquests exemplars. Alguns d'ells han estat mossegats per gossos, altres han aparegut al jardí d'alguna casa particular i, sobretot, amb l'arribada dels primers freds molts acudeixen a zones habitades com jardins o granges, en cerca de menjar.


Comentaris

envia el comentari