Catalunya Diari

L'alumnat de primer de la UdL començarà el curs el 30 de setembre

La mascareta a classe serà obligatòria quan no s'aconsegueixi una distància mínima d'1'5 metres

Pla general on es pot veure un moment de la Selectivitat a la UdL amb distància de seguretat entre alumnes per la covid-19
L'alumnat de primer de la UdL començarà el curs el 30 de setembre amb un 65% de presencialitat | LleidaDiari.cat

El curs 2020-2021 l'alumnat de primer de la Universitat de Lleida (UdL) tindrà un 65,7% de classes presencials, mentre que l'estudiantat de la resta de cursos un 61,6%. Aquests percentatges són fruit de l'execució dels criteris que recull l'addenda al marc per a la planificació de la docència a la UdL el curs que ve, aprovada aquest dijous pel Consell de govern.

Bàsicament es busca un model de docència mixta que combini classes presencials i virtuals, prioritzant la presencialitat a primer, en activitats de caràcter pràctic i en assignatures amb un nombre reduït d'alumnat. La mascareta a classe només serà obligatòria quan no s'aconsegueixi una distància mínima d'1,5 metres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les activitats presencials s'han de concentrar en franges horàries

Les activitats presencials per a un mateix grup s'han de concentrar en franges horàries per reduir el nombre de dies que els estudiants hagin de venir físicament a la UdL, mentre que les no presencials es faran en l'horari establert. L'addenda recomana fer-les mitjançant videoconferències síncrones (on l'estudiantat hi participa simultàniament) que s'enregistraran perquè puguin estar posteriorment a disposició de l'alumnat. La capacitat de les aules s'ha definit a partir de l'aplicació d'un distanciament físic d'un metre i mig entre persones i l'ocupació màxima de l'aula d'acord amb dos metres quadrats i mig per persones. Si amb aquesta ordenació no s'aconsegueix una distància mínima d'un metre i mig, serà obligatori l'ús de mascareta.

El document recomana al professorat ser proactiu en adaptar noves metodologies docents, com ara la docència inversa, l'aprenentatge basat en problemes, l'ús de simuladors virtuals, així com intensificar l'avaluació continuada de les matèries, ha explicat el vicerector d'Ordenació acadèmica, Francesc Giné. Durant la sessió telemàtica d'aquest dijous, el Consell de govern també ha aprovat el calendari acadèmic general de la UdL de graus i màsters per al curs vinent, així com els dels diferents centres, que s'han modificat pel retard de la selectivitat enguany i el consegüent retard de la matrícula de primer curs.

Les classes per a l'alumnat de nou ingrés començaran el 30 de setembre a Lleida

Així, les classes per a l'alumnat de nou ingrés començaran el 30 de setembre a Lleida, el 29 a Igualada i el 22 al centre adscrit Ostelea (Barcelona). Les sessions de benvinguda per l'alumnat de centres propis tindran lloc el 24 i 25 de setembre. Pel que fa als altres cursos (2, 3r i 4t), la majoria de titulacions comencen les classes el 21 de setembre, a excepció de les Ciències de la Salut, INEFC i Ostelea que ho faran el 14. Iniciar el curs el 21 de setembre significa començar una setmana més tard de l'habitual. Es fa perquè el primer curs no vagi massa descompassat de la resta, la qual cosa "pot generar importants problemes logístics a l'hora de programar els exàmens", ha afegit Giné.


Comentaris

envia el comentari