Catalunya Diari

Un alumne de Dret, primer ambaixador UNICAT de la UdL

Difon al territori català les pràctiques i oportunitats laborals de la Unió Europea

Daniel Florensa, al Rectorat
Un alumne de Dret, primer ambaixador UNICAT de la UdL | D.F.

Daniel Florensa, estudiant del Grau en Dret i del Minor en Dret Europeu de la Universitat de Lleida (UdL) és, juntament amb nou universitaris més, un dels ambaixadors UNICAT que durant aquest curs acadèmic i el següent s'ocupen de difondre les pràctiques i oportunitats laborals que ofereix la Unió Europea (UE).

Aquest és el primer cop que un alumne de la UdL ha estat seleccionat per formar part de la xarxa d'ambaixadores i ambaixadors UNICAT que impulsen, des de fa tres anys, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), la delegació del Govern davant la UE i les universitats catalanes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Enguany, la xarxa la formen cinc noies i cinc nois de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra, Politècnica de Catalunya, Ramon Llull, Girona, Rovira i Virgili, Oberta de Catalunya, Internacional de Catalunya i Lleida, que cursen estudis tan variats com economia i empresa, dret, biotecnologia, periodisme, màrqueting, llengües o sistemes aeroespacials i de telecomunicació. Totes aquestes persones van passar primer un procés de selecció a les seues respectives universitats i després al CIC.

Les habilitats que es valoren

Les habilitats que es valoren per exercir com a ambaixadors UNICAT són el coneixement d'idiomes, disposar de recursos per a la feina a través de les xarxes socials, bona capacitat d'organització, voluntat de compartir i aprendre, excel·lents qualitats de comunicació i treballar amb un enfocament innovador i creatiu. La feina que fan és voluntària.

Daniel Florensa, a més d'estudiar a la Universitat, fa de professor d'anglès a l'acadèmia English Study Centre. El seu nivell anglès acreditat (C1) i el seu bagatge en voluntariat van fer que fos escollit. Ell va ser voluntari a la cuina social Foods For All (Londres) el 2019 i des del 2017 ho és al grup local de Greenpeace a Lleida, del qual en va ser coordinador entre 2019 i 2020.

Daniel explica que en breu es posaran en marxa diferents iniciatives com una pàgina web i un butlletí mensual, entre d'altres per difondre les pràctiques i ofertes laborals de la UE entre l'estudiantat universitari, així com l'habilitació d'un correu electrònic per resoldre dubtes i consultes sobre aquest àmbit.


Comentaris

envia el comentari