Catalunya Diari

Els alumnes de la Casa d’Oficis Treball als Barris fan obres de millora en espais de Lleida

L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, visita les tasques de formació i treball que duen a terme a l’Institut Municipal d’Ocupació

Imatge de la Casa dels Oficis
Imatge de la Casa dels Oficis | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, ha visitat aquest divendres l'Institut Municipal d'Ocupació on ha pogut conèixer la tasca que duen a terme els alumnes de la Casa d'Oficis Treball als Barris 2017. Durant els mesos d'agost i setembre els alumnes treballadors de les especialitats formatives de Soldadura i Pintura decorativa en construcció estan treballant en diverses obres de millora d'equipaments vinculats als plans de barris, com són la Mariola, el Centre Històric i Noguerola-Portal de Magdalena.

Així, han desenvolupat la fabricació d'elements auxiliars metàl·lics, com cartelleres i suports per a l'umbracle per a la seva posterior col·locació al Museu del Clima i de la Ciència. També estan fabricant elements ornamentals (canelobres per a l'interior de l'edifici) i una barana metàl·lica per al Castell dels Templers. Aquesta barana tindrà una longitud de 50 metres i ha estat fabricada als tallers de l'IMO amb perfils metàl·lics i acabats mitjançant esmalt amb aspecte de forja. Durant el mes d'octubre es col·locarà al recinte del Castell de Templers.

Al barri del Centre Històric s'estan realitzant col·laboracions és la zona del Call Jueu, amb la construcció d'uns pals de barana per a les passarel·les, així com a la fabricació d'uns peus de perfils metàl·lics per bancs. Per últim, s'està fabricant mobiliari de perfil metàl·lic per a diferents usos de les mateixes instal·lacions de l'IMO (papereres, armaris, cartells d'anuncis de paret...). Pel que fa a l'especialitat de Pintura decorativa en construcció, els alumnes treballadors estan pintant els elements metàl·lics fabricats pels alumnes treballadors de metall per la seva posterior col·locació en els barris objecte d'actuació.

Mínguez a la Casa dels Oficis
Mínguez a la Casa dels Oficis | LleidaDiari.cat

 

Durant el mes de juliol els alumnes treballadors han estat treballant a l'escola Cervantes del Centre Històric realitzant manteniment de la fusteria interior i exterior (portes, finestres i balconeres) de la planta primera d'aquest centre. Al mes de setembre està prevista la seva continuïtat en altres plantes de l'edifici. Així mateix, els joves duen a terme treballs puntuals de manteniment de pintura en diversos espais de l'IMO. La Casa d'Oficis Treball als barris 2017, que desenvolupa l'IMO, és una acció subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris 2017. És un projecte adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Compta amb 3 especialitats formatives: Soldadura per oxigàs i soldadura MIG/MAG; Pintura decorativa en construcció; i Dinamització, programació i desenvolupament d'accions culturals.

L'objectiu d'aquestes tasques

L'objectiu de les dues primeres és el de millorar el mobiliari i els espais públics municipals dels barris de la Mariola, Centre històric i Noguerola. L'objectiu de la darrera, el de donar a conèixer i reforçar la presència als barris dels equipaments culturals de l'Ajuntament (Museu de l'Aigua, Museu de l'Automoció Roda-Roda, Centre d'Art La Panera, Centre d'Interpretació de la Mitjana, Arborètum i Oficina de Turisme) i a la Seu Vella. En aquest programa de formació-treball l'alumne treballador rep una beca del Servei d'Ocupació de Catalunya durant els primers sis mesos i els sis mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte és adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.


Comentaris

envia el comentari