Catalunya Diari

Alumnes de l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida fan arbres de Nadal d'alumini

Dos d'ells, amb una estructura de 4 metres de diàmetre i 8 d'alçada, ja s'han instal·lat a Sant Francesc i la Paeria

Imatge de l'arbre instal·lat a la plaça Sant Francesc de Lleida
Alumnes de l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida fan arbres de Nadal d'alumini per ornamentar 4 places de la ciutat | LleidaDiari.cat

Els alumnes treballadors de l'especialitat formativa de Soldadura de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) de Lleida han fabricat amb alumini quatre arbres de Nadal, que serviran per ornamentar quatre places de la ciutat durant les festes.

Dos d'ells, amb una estructura de 4 metres de diàmetre i 8 d'alçada, ja s'han instal·lat a les places Sant Francesc i Paeria i els altres dos s'instal·laran els pròxims dies a les places Ricard Vinyes i plaça de Berenguer IV. És una pràctica que ha permès a aquests joves adquirir els coneixements pràctics de treballs amb perfils d'alumini i soldadura semiautomàtica MIG i TIG.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquesta actuació, hi han participat 8 alumnes treballadors de la Casa d'Oficis Treball als Barris i altres 7 del programa APP - Aprenentatge per a la Professionalització, especialitat d'Operacions auxiliars de fabricació mecànica. Els responsables de tallers són Daniel Bernaus, monitor de soldadura i Penèlope Gómez, coordinadora de taller de la Casa d'Oficis Treball als barris.

4 metres de diàmetre a la seva base i 8 metres d'alçada

La fabricació d'aquestes estructures, de 4 metres de diàmetre a la seva base i 8 metres d'alçada, ha permès als joves adquirir les competències professionals relacionades amb la recepció del material a tallers, la interpretació de plànols, el seguiment de fulls de procés, les pràctiques de tall de l'alumini i preparació de vores per al muntatge de la mateixa estructura, així com el muntatge amb unions de cordons de soldadura i collades amb caragols. No es pot deixar de banda la importància dels coneixements adquirits en Prevenció en riscos laborals, el treball en equip i l'organització.

Programes APP i Casa d'Oficis

El programa aprenentatge per a la professionalització és una experiència pilot de formació en alternança amb l'ocupació adreçada a aconseguir la qualificació professional de persones en situació de desocupació i en risc d'exclusió laboral. L'objectiu concret del programa és formar a 30 persones de baixa qualificació en certificats de professionalitat i donar subvenció a les empreses per contractar-los durant 9 mesos. La iniciativa finançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, ofereix un contracte de formació i aprenentatge finançat a les empreses interessades a incorporar personal.

El programa Casa d'Oficis està adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Durant dotze mesos s'estaran formant professionalment amb l'ocupació de soldadura, combinant la formació i el contracte laboral. A partir del mes de gener, l'objectiu és la inserció laboral en empreses relacionades amb l'ocupació de soldadura.


Comentaris

envia el comentari